påskbrev

det är skojsigt, speciellt med mina hysteriska kusiner :) hähä..
vi har ett problem, ett kantproblem.. men det löser vi (:

köp påskbrev av oss sen=)

sen blir det stallet. ska bli gött att komma ut. och sen ska ja försöka skriva religionen...:-D

Over and Out.


Mig och Magge

bokrecension va det ja.

andra gången jag börjar på detta inlägget. kanske hinner börja på bokredovisningen iaf.. ska prata med simon ang att det inte går att skriva på office.. :( och jag tycker verkligen om att ha denna bärbara. kan ja liksom köra mellan odengatan och till mig. när man behöver en dator alltså.. men nu funkar det ju inte :(

Ska ringa pappa också , måste veta hur man sätter igång pannan också. för den hade ju stängts av igår när jag skulle byta dunk.. (haha jag eldar med diesel och har små dunkar som räcker i ett par dar) det är provisoriskt alltså :P

tänkte jag skulle få tag i linda också . men hon är ju OMÖJLIG  att få tag i.. :P

Tösera är iväg och rider nu och sen hoppasj ag lisbeth kommer och hämtar upp mig så vi kan ta en tur sen =)

Städat hemma hos mig idag också :) herregud, bor bara på nedervåningen och bara det tar ju evigheter att storstäda :P haha. men blir nog bättre sen när sängen står på övervåningen. men först ska det läggas golv och tapetseras :) myys. jag gillar verkligen det huset! bott där i över 2 månader nu (dock inte sovit där varje natt, har ju haft influensa osv och då va ja hos mamsen ) :)

nej nu får jag dra mig innan texten försvinner.

Over and Out.

min helg

yepp. har tappat bort min mobil på riktigt denna gången.. suck..
Men hoppas ingen har hittat den och ringt upp alla ca 250:- som fanns på.. dom skulle skicka ett nytt kort till mig ifrån halebop och när jag sätter i det nya spärras det gamla. kan dom inte spärra det med en gång istället ? ? usch. Gratis smsena har jag iaf kvar.. måste hitta en ny mobil bara. men ska prata med brodinskan om hon har någon att låna ut ett tag(:

igår va ja i kil och hämtade en sadel. western. men gillar inte hur den sitter på min häst . den ser för trång ut.. jävla häst :P haha. det är baara att åka upp och lämna tillbaka den. Anna-Maria ska få kika på den först. (:  men tror Birgittas ligger bättre isf.. iaf när vi skulle åka till kils ryttarförening så hamnade vi på fel ställe och det vai nte vilket ställe som helst.. haha. vi hade hamnat hos Björn Goop :P hahahah. Sen blev vi innestängda i grums också.. men orkar inte dra det nu:P

Ska åka ner till pernilla och se om hon mot allt förmodan inte har något att göra idag och kanske skulle vilja rida med mig idag (:

jaa du liza. ser ut som om snön inte vill ge med sig. men nu ska det väll va slut på det väll ?

Nu får jag nog ta och sätta fart med kampanjen vi gör vid photoshop. Det är ju kul ivart fall!

Over and Out.


(Idag ska ja försöka få med mig min goding Palomo hem)

VÅFFELDAGEN

yepp. så äre äre.... : ) ska försöka få det idag. men lagomt så har ju mamsen slängt järnet..

ingen skola idag heller, jag är så trött på det.. trött , trött , TRÖTT!!

kan man få sluta skolan imon tror ni ? det vore förjävla gött. studentmössan och klänningen har jag ju. så detär ju klirrat och gött.. men tyvärr funkar det ju inte så..

nu ska min lillebror ha datorn. CIAO!

Over and Out.

inatt blir det till att plugga...

men så är det. det är tur jag får sova imon morron iaf. ska ju till vetrinären med min katt. tror hon har öronskabb :( stackars pisse. Men det blir nog bra om hon får åka till doktorn :)

vart hos figge idag också :) min älskling. finns ingen som han

Ska iväg och hämta palomo hos stefan snart. ska få ha honom inatt. Palomo är min pöjk han med :)

Over and Out.

fölis

Har fått tag i en uppfödare i ånimskog som väntar 2 föl i maj, efter hingsten Hydriot (kommer bild längre ner)
är ingen topphingst, men blir väll i min prisklass ungefär , det blri nog bra.. :)
jag vill ha ett JOBB så jag vet att jag kan köpa ett!

snälla snälla jobbgud, ge mig ett jobb efter skolan.- hahaha


Over and Out.


kalajs

idag är det kalas. mys.
fan sitter iskolan och har noll inspiration..
Ska hem efter denna lektionen och gå hem till mamma. sen ska ja ta hojen till skolan igen..
jag är rätt duktig faktiskt. om jag bara gjorde något när jag är här.. suck.
men inspirationen kommer, det gör den alltid :)

Beställde 2 klänningar hem igår. till studenten , så dom kommer väll om en vecka eller två :)

idag ska Pernilla få ta min häst , så jag hinner städa och handla innan kalaset :)
men åker eventuellt ut på lunchen och mockar och gör mat åt dom.. så dom inte blir såå sena när rebecca ska på kalas hos mig ;)

Nu måste ja kila vidare..
phu

Over and Out.
(Det är vår ute,)

skolan igen

Nu sitter jag i skolan och har praktisk marknadsföring. Vi håller på i  photoshop och leker lite.
Slutar väll snart, men hon tjatar ändå. Visade butiken idag också för henne, gott att ha det gjort även om det blev sisådär. men har andra viktigare saker att göra..
Ska ha bild nu efter denna lektionen och framkalla mina bilder från när jag fyllde år, kan bli kul o se ;)
efter det åker jag hem till hunden och katterna o ser till att dom lever och släpper ut leila & så :)
tänkte jag skulle svänga in till pernilla sen och fråga om hon vill ta min häst imon och eller onsdag :)

Sen när jag slutat ska jag åka och byta bil, kroka på transporten och åka o hämta rebecca,lisbeth, magge :) rebecca ska ju ha med Magge på lektion idag :)

katterna höll mig vaken inatt också. sprang omkring :P men det gör inget. dom är söta :)
och pojken kom och la sig på mitt ansikte och pussades och grejade klocka n6 imorse ungefär . jag va mkt trött :P
somnade väll 1 inatt ... phu..

men nu ska ja ta min bil och köra till bilden . hahaha.

Over and Out.

seeegt

slänger in en liten uppdatering här bara..
Blev ingen klubbhoppning igår, men jag, lisbeth och rebecca åkte in och kollade på tävlingarna iallafall. Bra för rebecca att se att det inte går bra alla gånger för alla. va en stackare som ramlade av och slog i svanskotan ordentligt.. usch. vet hur det känns... har ju själv ryggproblem sen ja va 12... iaf. jag och rebecca gick och bokade ridhuset helt enkelt istället. och åkte till stallet. slutade med att tommy fick komma och dra loss transporten, då låste sig ena hjulet och han fick ha loss hela det :P tog en halvtimme. men sen va det bra, tack tommy :) så vi for in med  hästarna och jag red figge lite i en halvtimme ungefär. Sen när vi va själva, förutom isabelle då :) Så drog vi igång och hoppade. Rebecca hade bra go i sig idag och drog på magge från början så han fick upp farten. Han stannade inte eller sprang bredvid EN enda gång. Duktigt! 
det gav nog rebecca lite blodad tant :)
och nu imon ska hon ha med sig magge in till sin ridlektion, dom skulle hoppa studs och det äger ju maggis på :-)
Hoppas för allt ivärlden att det går bra bar :) hon får ta det lugnt med honom :) 

Idag va vi ute och körde figge jag och pappsen :) Figge va huuur fin och mjuk som helst. jobbade på bra :) och lugnt gick det! körde ju på lite en bit ;) magge och lisbeth fick hänga med så gott dom kunde i gallopp, (tänk att det ska va en travare;)). Men dom skötte sig huuur bra som helst..

Det va min snabba uppdatering ;)

skaffat mig 2 pissekatter också. Slänger in nån bild på dom :) 


Tjejen  :)


pojken :)

Over and out.

Engagemang och påverkan..

sittero ch ska läsa igenom ett texthäfte , och bestämma vilket ämna jag ska ha ett föredrag om.. men det blir nog bra.. (:

Igår va jag och Erica ut till hästarna. rebecca va hemma och sjuk och lisbeth, hon kunde inte . så jag tog deras häst :) jag och erica gjorde först iordning allt så dom fick äta lite innan. också sen gjorde vi iording våra hästar, (Erica på pompom och jag på Magge) och vi begav oss ner till paddocken och red där i en timme ungefär . Magge va jäääätteduktig:) det va väldigt halt också och kunde lika väl gått omkull, men magge han fixade situationen. som tur är:) Det är lite lurigt nu när snön är så lös.. Men man får ta det försiktigt : ) jag skrittade, travade igång honom först. MYCKET volter och avsaktningar och igångsättningar. gick bra :) Sen började jag galloppera och han va liite stel och trög i början. ville inte riktigt på rakspår och gick inte att svänga så bra osv. Men sen saktade vi av och gjorde lite ryggningar och fortsatte att arbeta lösgörande och då lossade han mer :) sen tog vi och studsade lite på det lilla krysset vi har i paddocken :) han sög riktigt ordentligt mot det ;) han är go den killen! verkligen en lyckoträff till lisbeth och rebecca! sen gallopperade vi lite till och då orkade han riktigt både att svänga på mindre volt och på rak. så då va ja nöjdo ch travade av honom så han fick sänka sig ordentligt! och sen skrittade vi och jag va HELnöjd med grabben :) myys. För Erica och Pompom gick det också väldigt bra!

Sen fick Erica rida Figge en stund medans jag longerade Solly en liten sväng i volten =) Gick bra för alla !

Sen gav vi hästarna mat och åkte hem!
GÖÖÖTT

Nu ska ja dra mig ..

Over and Out.

Bilder


haha

måste bara klämma in denna länken,
Vet ju fortfarande inte hur man lägger in klipp på bloggen:P
Björn är min karl :D

http://www.youtube.com/watch?v=lNVn8PhB0sM&feature=related

tandvärk och hemma

sitter hemma och har världens jävla tandvärk.. det är så vidrigt så det kan ni inte föreställa er. vaknade flera ggr inatt av att jag bet ihop käken lite för hårt och jääävlar va ont det gör..
Va ute hos hästarna igår iaf, gick jättebra! först tog vi ut Solly och Rebecca red. vi tog en sväng bortåt sjöviksvägen och sen tillbaka , in i volten så rebecca fick faktiskt rida lite själv, iutan lina. hon både skrittade och travade en stund. Solly sköttesig perfekt och Rebecca va ja riktigt stolt över! Det ska nog gå att få ordning på den damen, bara hon får använda hjärnan (: bara hennes skada inte blir värre, men det märks ju. och skogsridning/dressyr ska hon ju hålla för:)

Sen red jag och rebecca våra hästar i paddocken, rebecca red barbacka och jag med sadel:P
figge gick kanonbra! och fattade vänstergallopp och orkade arbeta någorlunda i snön. positivt! vi studsade lite på ett litet kryss också jag och rebecca. Rebecca vågade ju inte så många ggr iom att hon inte hade någon sadel, men det gick brabra! hon är allt duktig min kusin ( ;

Idag åker jag, Rebecca och Erica ut. för erica ska ju ha pompom idag (: ska ringa och höra med emma om hon vill följa med (: för då kunde vi faktiskt ta en liiten tur i skogen och jag tog & red magge och hade rebecca och solly i grimskaft iaf till skogen, sen kunde hon ju rida själv :) (tur det är snö ute, så hon landar mjukt iaf ;)) nej, men det går nog bra, har ju både martingal och pessoa bett på solly (: till att börja med iaf! kan ju byta bett sen efter ett tag men martingalen stör ju inte så.. den kan ju lika väl sitta på :) också har ju rebecca västen på sig, och håller hon sig bakom någon så är det ju ingen fara! hästen är ju inte dum, bara lite pigg :) men vi får se hur vi gör..

tänkte att rebecca skulle få hoppa lite med magge, också åker vi väll in til ridskolan imon kväll också.. ska åka ut dit sennär mamma kommer hem och boka tid. eller om jag tar en promenix med hundarna.. är ju som sagt klubbhoppning till helgen och då kan det ju va kul om dom kunde få åka in en gång innan och INTE dagen innan :P

så orolig att han ska bete sig igen på lördag, men rebecca har ju blivit tuffare, magge är klippt och får havre också åker vi inte in dagen innan och kör så han får antagligen träningsvärk på tävlingsdagen :P

Vi är iallafall mycket stolta över både Magge och Figge som har kommit så långt som dom har, så får man lite motstånd så får man ju ta det! man vet ju vad dom kan :-)

Och imorgon kanske Liza och mr D kommer till mig och figge ut på en tur innan vi åker iväg med magge (: och förhoppningsvis kommer hon in och tittar på magge och rebecca när dom tränar (:

Nu tror jag att jag ska ta och leta fram lite om påskens historia till vårat projekt arbete ;-)

Over and Out.

tantläkaren

idag blir det tantäkaren, dom ska väll vela och hålla på som vanligt. allt för att det ska ta lite längre tid...
Sen ska ja till Figgeflugg förstås också, raring <3

igår var det styrelsemöte på WWR, trevligt trevligt. va upp till arvika :)

nej, nu har inte jag tid att sitta här.
Over and Out.

saknar

Saknar Vanja och Pernilla i stallet väldigt mycket :(




och här har vi vårat söttroll Lina (:


hemma på odengatan

åhh. fan nu försvann det jag skrivit :P
iaf, sitter hemm och mor och far nu.. och igår kl 10 på kvällen gick jag trött och sliten hem med två lite trötta hundar till oss :) tummen upp till mig!
och imorse vaknade jag la vid 8 och gav hundarna mat, och sen gick ja o la mig enstund till. halv 10 gick jag upp ungefär och gjorde mig iordning och kvart i tio va vi påväg ut och gå jag och hundarna. tog en fin promenad på 30 minuter ungefär. duktiga hundar jag har! underbara är dom! fast palomo är ju något trög , men funkar bättre och bättre för varje gång (: synd att det blåste ute , annars hade det varit väääldigt gott ute. men det va skönt att komma ut i vart fall!

sen när vi kom hem igen så tog vi bilen med en gång och åkte hit =) leila sitter under en gardin ser jag. haha.

igår va hundarna med ut till hästarna igen och lisbeth och magge va med ut idag. myckte duktiga hästar och hundar! magge va något pigg och på tårna men det va allt. snälla hästar vi har :) magge är nämligen inte såå förtjust i hundar, det blir ju bättre och bättre men iaf. och sen blåste det ju :) men som vanligt när tåget kom både 1 och 2 ggr så va det inga reaktioner, så vi va mkt nöjda! Figge va jättemjuk och fin i munnen! =) alltid lika trevligt!

ny bloggdesign också! kul!, Isabelle och Erica som har fixat, TACK för hjälpen! :-*

Over and Out.

back in business ^.^

Sitter på skolan igen ;D vart här en dag denna veckan förutom idag. i tisdags. nåja. nästa vecka är det nya tag:)
har inköp och varuhantering nu. rätt skoj faktiskt. fast är mycket trött.

Var ute med hundarna och Figge igår. Dom skötte sig jättebra mötte hundar på vägen och dom skötte sig huuur bra som helst! kände jag mig mäktig när jag kontrollerade dom 2 hundarna + figge ;D hahaha. nämen lite stolt blir man ju att man har något sådär väluppfostrade hundar (: Sen på vägen hem när vi gallopperade ville palomo leka med figge antar jag , för han naffsade efter honom. men då fick han mkt skäll av mig och efter det var det inget mer! så över det hela hade jag 3 duktiga djur med mig ute igår !

va ute och gick en sväng med hundarna igår kväll också innan vi gick och la oss(: en 30 minuter eller så också då va dom jätteduktiga! (har dom för det mesta lösa, funkar bättre så) .

Imorse va ja duktig och gick upp 6 och gav hundarna mat, och satte i kaffet. sen gick jag och la mig en stund igen. sen va ja ju förstås mer trött andra gången jag gick upp. men då åt jag lite frukost och sen va det bara ut med hundarna en stund. typ en kvart =)

nu har jag inte tid att sitta här:P

vi hörs!

Over and Out.


heeemma och snart stallet (:

nu har jag varit nere hos pernilla och birgitta och hälsat på :) va trevligt. jag och pernilla va och lunchade ihop. det va mycket trevligt! Hon ska även få ta min figgeligge imon när jag drar mig neråt landet :-) ska ringa lisbeth sen så hon hör av sig till pernilla osv :-)

Nu väntar jag bara på att erika ska hinna hem från skolan och sen ska vi åka och hämta rebecca - sen stallet :)  ut och rida en sväng i skogen (: blir lugnt iochmed att pompom inte är igångsatt riktigt än :-)

hittar inte kameran heller så ni får lugna er med bilderna på valparna ;)

nu får jag ge mig.

Over and Out.

skolan

sitter i skolan just nu och har svenska..
sen är det lunch, och efter det har vi religion. och när den lektionen är slut slutar jag . ska ja åka ioch hälsa på pernilla och birgitta en sväng tänkte jag, och se om jag kan byta mina skor.. efter det får jag nog hem till mgi och städa lite... fytefan va tråkit.. måste plugga också.. och sen blir det stallet med Rebecca och Erica. skoj! då ska vi ut och rida en sväng :-)

Va ute med lisbeth och grabbarna grus igår i mörkret. vi kom väll ut en sju och red iväg en halv åtta skulle jag gissa på . vi hade genom mys och hästarna skötte sig utmärkt (som vanligt). Jag och lisbeth pratade om allt mellan himmel och jord. är verkligen glad att jag har henne. hon är helt enkelt världens bästa lisbeth (: vi va hemma i stallet igen vid halv 9 och åkte väll ifrån stallet vid 9 :-) gott att jag åkte iväg tidigt innan så allt var klart . ! Kom ett tåg när vi va ute också och det blixtrade lite i mörkret och så, men dom brydde sig inte alls. fina fina pojkar! Dom är bäst :-)

såg att det är klubbhoppning nästa helg, den 14e tror jag visst att det var. ska fråga rebecca och eventuellt emma om dom är sugna på att åka iväg :) Får man väll försöka komma ivväg till ridhuset ett par ggr innan :) 2 räcker. och INTE dagen innan ;) tur dom är klippta nu iaf! 1gång räcker ju med, går ju faktiskt att studsa lite i paddocken nu när det ligger snö på :-)  och det blir ju ingen höjdhoppning heller!

Nu ska ja ta och göra nått tror jag :P och inte bara sitta av tiden :P

Over and Out.


ännu mer snö

har inte slutat snöa ÄN.. har nyss varit ute i stallet och svärt mig fördärvad. kom ju inte uppför stallbacken pga att det är rena rama blankisen under snön i 90 graders kurvan.. men efter att jag gjort iordning allt och sen efter lite mas så gick det.

nu ska vi ut till ridskolan, och sen ska väll jag och lisbeth ut till stallet igen :) f vi se om de blir en liten tur :-)

Over and Out.

jag ser det snöar...

fytefan va det snöar ute :P mamma åkte iväg med min bil förut och skulle ner till staden, så jag får vänta här på min lillebror och min mamma innan jag kan åka ut till hästarna alltså :) mamma skulle ta ut pengar till mig så jag kan betala per idag. gott att ha det gjort. annars glömmer jag bara bort det :P
ska väll bara mocka och göra iordning maten ute hos hästarna sen, så kanske jag och lisbeth kan få ta oss en tur sen efter tjejernas ridning :) vore mysigt!

måste städa bilen också, men det gör jag imon när jag ev får städa ur forden lite. är nog rätt städad, men iaf. min behöver städas och damsugas efter att palomo satte sig fram i bilen förut. INTE bra :( köpt överdrag till baksätet, inget bilklädsel , utan bara ett vanligt hundskydd :) hmm..

va hos valparna och zaga förut, tog en massa bilder. men får lägga in dom en annan gång. för sitter vid rasmus lilla laptop just nu :)

nej, nu  blev jag hungrig. så får göra mat :-)

Over and Out.


yepp

så fort jag ska skriva ett långt inlägg så hänger sig datorn.. så skriver inget långt inlägg nu direkt ^^
jag blir bara så förbannad om den blir borta... :P

födelsedagen va helt ok, och igår fyllde min käre vän Jessica 20 så blev kalasering igår med =)

Idag när vi kom till stallet hör och häpna så hade våran käre stallägare Per fixat hösilage (!!!!!) men så äre . han är lite segare än alla andra . va rädd att det skulle ta slut innan han hade hunnit fixa med det. men  nu finns det iaf. och figge verkade tycka att det smakade bra :] ska väll köpa mer hö också, hade han väll eventuellt fått tag i, för sisådär 4 kr/kg. hahaha. han får faktiskt skylla sig själv. men lite synd tycker jag nog om honom:P han har ju tur som tar in det mesta själv som dom får =) yepp, nu kanske han har lärt sig en läxa ;)
Vi tycker om våran Per ändå(:

nu ska ja ner och ta mig ett bad tror jag, och sen drar jag vidare hem till mig och gör lite skolarbeten, och sen är det bara att rave sig ut till hästarna igen och ta in dom :) lite bökigt kanske, men hellre det att dom får gå ute till en 8 än att do mkommer in till 4.. det händer ju, men tycker att det är väldigt tidigt när dom inte kommer ut förrns 8-10 på morronen. (beror på hur trött Perka är;)) men hästarna mår bra iallafall och det är ju huvudsaken!

ska se om jag kan få in några bilder här :)


här har vi dom 3 små grisarna =)


Min fina fina Fingal Zonett :)


Underbara Magge!


Mina två sötnötar Magge och Rebecca =)


Världens bästa Lisbeth


godingarna :)


och såklart min bus palomo och fader till
di 3 små grisarna högre upp ;)

Nu får det räcka med bilder och info denna gång. Blev mer än jag tänkt :)

Over and Out.

RSS 2.0