jäääääävlar va trög

det är väll det minsta man kan säga om mig. har suttit här i över en timme och inte ens öppnat skolböckerna än... suckpåmig
dåligt med uppdatering har det varit också.. men blir bättre ;)

Sitter och funderar på om jag skulle vara med på en lokal dressyrtävling på bengtsfors ridklubb 2 augusti. då hinner jag göra det där jävla gröna kortet och lösa ryttarlicens :) blir finfint det. Hinner jag nog sätta vänstergalloppen också.

Figge har inte känts helt fräsch dom senaste dagarna. men igår när jag, rebecca och lisbeth va ute så avslutade vi i paddocken och då kändes han helt klart mkt bättre!
Min Figge <33


kommer mer sen :P

Over and Out.

Kamphund, mördarhund, när ska det sluta?

Har tänkt på C massa sen igår, tycker så synd om henne! kan inte föreställa mig hur det känns för henne nu. usch! jag blir så ledsen när jag tänker på det.. sånt här borde inte få hända!

Folk som inte klarar av att ha en stor hund, såsom Dogue de bordaux, dobbermann, rottweiler ska inte ha hund över huvudtaget. En hund behöver fostran och kärlek, oavsett ras. Kan man inte erbjuda sin hund detta ska man inte ha hund. Jag möts ofta av fördommar ang mina hundar, och brors och alla andra som jag kan tänkas vara ute med.
Folk ser dom som mördarhundar som är ute efter att hugga folk, äta upp små barn och hundar. Det gör mig så oerhört ledsen! Men samtidigt är det ju den bild som dessa människor har fått utav medierna, att dom är farliga. Men en hund är inte farligare än man gör den till. Ang. den incidenten som hände här i stan för något år sen när en rottweiler hoppade på en liten hund som stod uppbunden utanför en frisörsalong.. För det första, Vem fan binder sin hund utanför en frisörsalong medans man är inne och blir klippt? visst jag tycker väll att man kan binda upp hunden för den sakens skull i 5minuter. Men vet att det var mer än så. Själv skulle jag aldrig binda upp min hund pga stöldrisken och att man inte kan vara närvarande om något händer. och för det andra, vem har sagt att inte den lilla hunden "startade" allt? Jag har svårt att tro att hundar bara attackerar andra hundar utan anledning. Är det NÅGON som vet vad denna lilla hund sa till den stora?
Mig veterligen är små hundar ofta väldigt aggresiva och kaxiga pga att dom känner sig små eller också större än vad dom är gentemot andra hundar ioch med att ägaren plockar upp hunden såfort det kommer en stor hund och då ser sig den lilla hunden som större än vad den andra är. + att småhunds ägare tycker det är gulligt med en liten hund som är kaxig och skäller ist för att ge den en fostran som den faktiskt behöver. Nu säger jag inte att alla småhundar är sånna, och det skulle dom inte heller vara om inte det berodde på ägaren. till 99% så beror hundens beteende på hur den har blivit fostrad utav sin ledare.

När jag är ute och går/cyklar med mina hundar har jag alltid 100% koll på vart dom är, vad dom gör, vart det finns andra hundar, folk m.m
Mina hundar bryr sig knappt om det kommer en hund och skäller mot dom, just för  att jag har koll och att dom vet att dom inte får bry sig. Visst händer det att dom kanske reagerar mer på en hund och att dom drar lite men då får dom snabbt en tillrättavisning och ofta är det bra så. Men när detta händer är det inte för att dom är aggresiva eller vill bråka, utan för att dom är nyfikna och vill kolla om det kanske är en lekkamrat :-)
Jag har inga aggresiva hundar för dom är tillfredställda och har fått en fostran som dom behöver.
Den enda som är lite "grinigare" än dom andra är Leila. Men det är för att hon är osäker och inte litar på andra hundar. hon är inte elak eller dum. utan bara osäker. Och detta vet ju jag om sådärför har jag 100% koll på henne med, dessutom är hon en riktig enmanshund så hon går inte ifrån mig iaf :)

Var ute och red på min häst och hade med mig Palomo och Leila för första gången ihop, och ca 500m ifrån vägen så möter vi 3 st andra hundar som skäller och vill till oss och hälsa, Palomo är ju på det till en början, men räcker att jag säger till honom ett par ggr och har koll på honom så kan vi gå 150m ifrån dom andra hundarna utan problem. p & L har ju inga koppel på sign är vi är ute och rider så dom springer lösa hos mig ist och detta funkade jättebra! Då visste jag att jag hade koll, då va jag stolt :)

Aggresivitet sitter inte i rasen utan i hunden som har formats av ägaren.

Jag hoppas att ägaren till hunden som orsakade det du varit med om straffas för C. KRAM på dig





Over and Out.

biiiiiiilder

Ute och myser med djuren :)   <333 finaste på denna jord   :)   favorit jonti   <33   Saaara :)   hihi   egentligebn är det världens snyggaste Linda :)   Booonny <3   favoriter *    älsklings leila*   Erica :)   haha, ursäkta oskärpan, men iq´t låg inte så högt den kvällen hos mig ;)  finaste sara och Helena :)   hahahaha, ursäkta oskärpan, men iq´t låg inte så högt den kvällen hos mig ;)   finaste sara och hmm, jag ?    fölstoet :) väntar mitt ev framtida föl :)   haha, va fan ? :P

det får räcka för denna gång ;)

Over and Out.

världens finaste

Ni är verkligen världens bästa och finaste människor! Ni som lyser upp min vardag, älskar er!
<3

Jag har verkligen haft en super helg,TACK
i fredags skulle ja , Linda och Jonas ut en sväng. Linda ringde och frågade om vi inte kunde  åka till säffle, ohjodå. Det kunde vi allt tyckte sandra :-)
Som tur va hade jag inte börjat dricka då, så jag körde Jontis bil, va väll lite sisådär, brukar inte va nervös över att köra andras bilar men ;)
Det gick ju bra såklart men iaf ;D få som tycker om sin bil som jonas :P
Sen kom vi till Johan och där va han och hans kompisar, sen kom sara så småningom och sen även helena och björn senare på kvällskvisten :)
lite senare på kvällen blev det även lite sjungande iom att johans kompisar va hejare på gittarr (inte riktigt som för några år sen när miklo skulle spela, hahaha) det va mys!
Efter det blev det ivart fall harrys :)
mkt trevligt! blev bjuden på en öl och sådär mkt bättre kan det inte bli ;D
Sen åkte jag mitt fan hem till åmål, varför får ni inte fråga mig... ^.^
sen på lördagen skulle det va inflyttningsfest i karlstad men jag hoppade den. roligare när man har pengar osv :)
sen skulle ju postmänniskorna komma på söndagen också :):)

men iaf, TACK mina fina för att jag har turen för att få ha er som mina vänner. och tack för världens finaste fredag :)


puss*


Over and Out.
(Bilder kommer)


<3

Min helg har varit fin,
<3
älskar er mina finaste raraste vänner,


Over and Out.

Här har ni bilden ;-)

Hittade bilden Hälena och Evve :D
Vi är klart snyggast ; )



Over and Out.

Skoleiskola..

yepp. och nu ska ja börja på religionen :-) Måste in, måste in ;-)
idag hoppas vi på ånimskog!! :D

puss

Over and Out.



Elin när hon hoppar Figge, här 1,20m


Nu sitter man här igen..

japp :-)
har nyss varit i skolan. är som vanligt  , väldigt mkt att göra till ingeting typ. hahah. fattar inte sj va ja menade men så äre med det. Sitter hemma och försöker gruppera in ungdomarna i WWR på hotmailen så det blir lättare för mig att göra utskick (: tänkte försöka komma igång med det där nu.. som om jagi nte har 24098349523 andra saker att göra/hinna med innan skolan slutar. men så äre. man får ta lite itaget och bita sig i läppen och sparka igång sig själv.. jag måste få göra saker som jag tycker är kul också för att få någon energi till alla måsten.
Tack Figge för att du ser till att jag lever <3

Jag och Lisbeth körde ett pass i paddocken med våra hästar efter att jag varit på kalas hemma för mina bröder stefan som fyllt 23 och Rasmus som fyllt 7 :-)
Jävlar va tiden går. tänk att min lille Rasmus är 7 år! och att stefan börjar bli gammal gubbe :P
iaf, Figge skötte sig super! kan nog bli bra det här ;-)¨synd att han itne är någon ungdom längre och jag tagit tag i träningen tidigare. men jag tänker ha kul iaf så länge jag bara kan med honom :)

Sen ska ha bara få gå och skrota och leva pensionärens glada dagar :) nästan iaf, han vill nog aldrig stå och skrota bara ;) så han får bli promenadhäst sen:-)

försöker få tag i min kusin rebecca också. Tänkte vi skulle ta en varsin hund och gå ut till stallet idag :-)

Vill att Rebecca tar och hoppar sin häst idag :-)

och Figge tror jag att jag ska låta stå, eller om jag ska ta och longera honom en liten stund!

Han gick ju rätt hårt igår :P


Och imon förhoppningsvis blir det ånimskog och kolla på Hydriot och stona som väntar föl :)

Börjar bli riktigt fölsjuk nu ;)


Nu får jag fortsätta mitt arbete :)

Slänger in 2 bilder jag fått på Hydriot!









Just det! kolla in http://bloggtipsaren.blogg.se/ , En blogg med en massa tips om andra bloggar! Perfekt om man vill ha fler läsare :)

Over and Out.


s o u l m a t e

jag bara undrar. hur det kunde bli såhär. Jag sa och intalade mig själv.;
-Sandra bli inte kär. det skulle aldrig gå. aldrig funka..
men visst blev det så , det är nått jag förnekat ända fram tills nu.. för att komma över det så måste man väll erkänna det för en själv ?
Vi sågs första gången i november och sen va det fler gånger, och jag mådde så bra. så fruktansvärt bra! måtte det aldrig ta slut tänkte jag.
jag fattar inte hur det kunde bli såhär. jag fattar inte hur vi kunde gå ihop över huvudtaget. vi är så olika .. även om vi bara träffades ismyg, på kvällarna och nätterna var det vi umgicks och det kändes underbart.
jag njöt av varenda sekund med dig. Men, sånt håller aldrig och det vet vi.

Jag tycker verkligen om dig, men mer än så blir det aldrig..

nu har jag fått skriva av mig lite.
hah, lite väl känslomässigt kanske, men behövdes.
puss

Over and Out.




kort : ) Hästar , hästar , hästar

   Här kommer lite bilder sen i lördags, hade med mig lillebror och han fick vara fotograf :)
hade en mega trevlig valbort och kort kommer därifrån! :) mina fina Travare. (Har hört på många håll genom mina år som ridtravarägare att man inte kan få travare att bli fina ridhästar, men jag vet inte om jag har lyssnat så mkt på dom ;) )



Först red jag figge, bara ett kort här :P
Och korten nedanför är på Magge och mig :)









Over and Out.

RSS 2.0