: ) Götet är tråkit

japp. det är det . fast det vet jag ju att det blir va man gör det till ;) Jag och Pernilla ska ju faktiskt snart gå på bio. då finns det ju nått att göra iallafall! första gången på bio i gbg då :P Sen får vi inte glömma höjdpunkten på året, Göteborg Horse Show. Då kommer Lisbeth, Rebecca och Malin hit ner till mig och sover i min lilla mysiga husvagn ;) också åker vi till scandinavium pigga och utvilade! (förhoppningsvis).

"Åå...vilken fin kärlek du har till dina hästar...
Jag vill gärna träffa den här "legenden" någongång;)
Tror dessvärre att jag blivit liiiite rädd på senare år, hahah!
Kram på dig"

Tack så mycket!
hihi, legenden. jaa för mig är han det iallafall :)
Vem är det som kommenterat detta? om ja inte vet det så kan jag ju inte veta vem
jag ska dra med mig ut på en ridtur ? ;)
Tack så mycket och kram på dig med :)

Annars så är vi klara med teorin i skolan. Bara provet för mig som ska fixas, mendet säger jag inte när det är ! :P

I helgen när jag varit hemma har min tid spenderats mycket i stallet! i Torsdags när jag kom hem så hade jag bara Falcon för Josefin red Figge och Susanne hade Roze ( Min nyopererade vän Malins häst). Red Falcon fram och tillbaka på våran lilla "framskrittningsväg" bakom sommarhagen. Var typ det enda stället det gick att göra det på. Falcon är ju barfota runt om, så han halkar lite lättare än dom andra (+ att han kan vara lite ofokuserad ibland & då lite snubbligare). Han va en MYCKET pigg herre. haha. med all förståelse. Men skötte sig helt ok ändå. Provade nya sadeln också, och den låg helt ok. :)

Fredag red jag Falcon och Roze. Falcon red jag på samma ställe som på torsdagen. Gick lite bättre idag, hade gramanen så blev han inte riktigt lika stark. Roze red jag iof först, men men. henne red jag i paddocken, skritt och trav. prövade använda gramanen på henne också. Hon är lite svag och orkar inte riktigt bära sig och hitta den lägre , djupare&längre formen. Så gramanen hjälpte henne riktigt bra och hon va mjuk och fin! körde mycket skänkelvikningar i både skritt och trav. mycket duktig häst! Gallopperade med henne lite där jag red Falcon för där var det som sagt väldigt bra underlag. Idag red Josefin Figge också, så behövde inte ha dåligt samvete över honom :)

På lördagen ville mamma bjuda på bio (som ni vet pluggar jag till lastbilschaufför och eftersom det är genom arb.förmedlingen så får man inte ta csn lån och bidrag) och det lilla jag få i månaden räcker inte ens till det jag äger egentligen. som tur är har jag jobbat lite iallafall så det har täckt än sålänge. Så då åkte jag, Emma, Bastian, Rasmus (mina småsyskon) och mamma upp till karlstad för att se på Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Den va väldigt bra. Dock grina jag som en unge när min favorit dog :( Vi åt lite "god" mat på donken och sen åkte vi hemåt. Jag hoppade av vid stallet så fick mamma köra resten hem.

så då mockade jag åt Figge, Falcon och Roze gjorde iordning mat till dom, och sen istället för att vänta på Lisbeth så mockade jag och gjorde iordning allt åt honom också. allt tog mig drygt en timme. Lisbeth skulle komma ut ungefär 1 kvart efter att jag kom ut. haha. hon trodde dom skulle få vänta på mig , därför drog dom på det. Men jag är väldigt effektiv när jag vill :) så det var jag som hade fått väntat på dom :P jag va ju egentligen klar med mockningen åt alla 3 på en kvart. så jag hade vart klar samtidigt som dom om dom hade kommit ut när dom skulle ;) men men . det gjorde inte mig nått! Det gjorde att mitt samvete lättade lite att jag mockade och gjorde iordning åt dom. Dom har och gör fortfarande hjälper mig så himla mycket! Så då tog jag och red Roze i paddocken idag också, det va ju mörkt och det är för halkigt att rida mina 2 i paddocken fortfarande så blev det enklast med Roze och rider ju inte henne jätteofta :)
Hon va duktig idag också, men inte riktigt lika sammarbetsvillig, men men :) Va nöjd iallafall!

Söndagen åkte jag ut till stallet med mammas bil och började mocka och hann klart med allt till falcon och roze innan Lisbeth kom:P haha. behöver jag säga nått ? :P så iochmed att bägge skottkärrorna va upptagna i stora stallet så gjorde jag maten till Figge och Magge. Sen tog ja en skottkärra mockade åt Figge och sen va ju inte Lisbeth klar med maten till troy, så mockade åt henne till honom också ;)
Sen red vi med hästarna bort till grusgropen , fast vi vek av till tveta istället. där var  det plogat och hästarna kunde trava som vanligt. hade Roze då. Första gången hon gick under bron också, gick jättebra! nått litet hopp framåt när det åkte en bil över bron. sen iallafall på vägen hem var hon mycket pigg!
Men gick bra : ) Var en Mycket trevlig ridtur i solskenet ihop med Lisbeth&Magge och Eva-Britt&Gurkan :)
Sen när vi kom tillbaka så tog vi in dom och la på fleecetäcke, och drack en kopp kaffe så dom fick torka ordentligt . sen tog vi ut dom igen, och hämtade Figge och Falcon. Tog med dom ut på en liten skrittur ut i skogen. Blev några travsteg också, Jag red Falcon barbacka och Lisbeth red Figge. Gick jätte bra! en riktigt mysig tur med 2 som alltid pigga och glada hästar :)

Det va väll min helg. phu. varför ska det alltid bli så mycket när ja skriver ? hahah.

Åkte tåg till gbg i morse, gick jättebra. Dock väldigt tungt med massa packning ;) ska planera ännu bättre nästa gång ;)

Nu ger jag mig ;)

Over and Out.

 


Dag 3 - Din och hästens tävlings outfit

Hehe, den här listan kan göras kort!

* Vita helskodda byxor från börjes
* Tävlingskavaj som behöver uppdateras, fick jag när jag va 13 och har ju tyvärr vuxit lite :P
* vit skjorta
* min vanliga hjälm
* mina ridstövlar, behöver bytas ut, liite slitna efter 9 år:P men passar fortfarande:P
* sporrar

* Svart träns med vitt , bred nosgrimma med bling bling pannband allt från hööks
* Svart dressyrsadel , syntetsadel från horsesaver
* Vitt schabrak, köpt på gbg horse show med guldig passpoal
* Vita benlindor köpt på gbg horse show

Mycket mer seriöst än såhär blir det inte ;) har typ noll koll på märken osv ;)
Kommer säkert uppdateras sen när jag får jobb och pengar.

Over and Out.

Dag 2 - Min första häst

Ja , det är ju Figge, som heter Fingal Zonett i papprena.
det är min absolut bästa vän. Älskar honom över allt annat som finns.
I sommar har vi hängt ihop i 6 år, rättare sagt 18e Juli har vi det.
Den 2e juli fyller min gubbe hela 19 år, och var alltså 13 år när jag köpte honom.

Han kommer uppifrån Sundsvall och Zonett stallet, ni som är travintresserade kanske har hört talas om Hilding och Hilda zonett? finns en radda till med Zonett hästar.  Där uppe har jag hört att han både gått som ridskolehäst och handikapphäst. Vilket jag kan tänka mig med tanke på hans stora hjärta.
Jag har aldrig stött på en så snäll häst i hela mitt liv, den som kommer i jämnhöjd med honom, är (också den enda) min vän Saras gamla häst Freddy som tyvärr inte finns i livet längre.

Som sagt, den här hästen skulle jag kunna skriva en hel roman om utan att få med allt.

Han är en gentleman av höga kalibrer. jag har honom lös ute på stallplan, alltid på stallgången och boxdörren in till honom står iproncip alltid på glänt när jag är där och han står inne hos sig. Han älskar att ha koll, och frihet tror jag. när man stänger boxdörren sen är det nästan som om han blir förnärmad (?). Han är ingen jättekelgris, men har blivit mer med åren. nu kan man stå och bara klappa på honom och speciellt då i ansiktet runt ögonen är väll favoriten, då somnar han nästan! Han märker när jag känner mig stressad och det är då han lägger charmen till extra mycket och vill att jag lugnar ner mig lite. Öronen hatar han att man pillar med. Det är det värsta han vet, och borsta i ansiktet är inte heller någon höjdare !

Det är en mycket ranghög herre som vet hur han vill ha det. Dom går 5 vallacker ihop, Figge, Falcon, Magge, Troy och Jim. Magge är bästa kompisen. Jim ska dock flytta till ett stall närmare ridskolan, vilket jag tycker är synd. men det är så det är.

Figge är väldigt lätt lastad och går på och av själv i/ur transporten. har aldrig varit några problem där inte. Dock blir han lite "stressad" när han vet vad som är pågång, eller taggad? skiter alltid på stallgången innan 1 eller 2 gånger, men så fort han kommer ut så lugnar han sig betydligt : ) tävlingsnerver som ligger kvar fortfarande tro?

Vi har tävlat i lokal dressyr 2 gånger. 1 gång i Sunne och 1 gång i bengtsfors. Jag va väldigt nöjd med honom bägge gångerna. han skötte sig och gjorde det han skulle. däremot så har jag lite vääl mycket tävlingsnerver som gör att jag slarvar mycket. Något jag ska försöka träna bort! Han är dock en super pärla på tävlingsplatsen, helt klart den lugnaste hästen på hela stället då. där kommer hans enorma erfarenhet av tävlingsbanor fram igen.

Ingen jag har träffat har tyckt att han ser ut som ett typiskt varmblod (mer än första året kanske då vi inte hade börjat träna ordentligt). och väldigt få har sett att det är en travare när dom sett honom bli riden. När jag tränade för Camilla Toll här i vintras så fick jag höra av Ruth som anordnade tävlingen att Camilla hade sagt till henne att hon inte sett alls att det var en travare förens jag hade sagt det. utan hon trodde då bara att han hade liite svag gallopp.    Det tycker jag är ett bra betyg :) Sen när folk dessutom får höra vad han sprungit in, jaa det är det roliga;) att få se deras miner och reaktioner  ;)



I Sunne den 17e April 2010, våran första lokala dressyrtävling

Vi har som mål att starta i klubbdressyrer (ev någon klubbhoppning), och någon lokal dressyrtävling iår!

Kör händer det även att jag gör med honom ibland och är nog något som jag kommer göra mer ju äldre han blir. Det är något han älskar att göra, dra rockarden efter sig (dock inte i början , då var det nog solvalla i tankarna, hehe. och en livrädd matte bak.). men nu går det väldigt lugnt och fint på vägarna , men ibland drar vi naturligtvis på lite, då blir min gamling en tävlingshäst igen : )



Nu förtiden har jag haft honom som handhäst till Falcon ett par gånger också, vilket är kanon om man inte riktigt hinner motionera bägge var för en. så kan man ta bägge :) Det märks att min gubbe börjar bli lite till åren ibland, för då tar han det väääldigt lugnt och njuter av utsikten osv :)

Som sagt, är det något mer ni undrar över , skriv bara ! Lovar att svara : )



Over and Out.

- Jag vann!

Jag har vunnit Dressyrmupparna 's tävling!
Gud va roligt ! Det gjorde verkligen min dag, hade ju läst alla andras motiveringar och kände att mina chanser var ganska små, men hur lycklig är jag inte?!
Har precis ringt min kära vän P och berättat att vi ska på bio! Tror hon blev lite paff, men glad!
Hon har det ju lite tufft nu och ville göra nått för henne. hon har hjälpt mig med mina hästar så mycket och jag tycker verkligen om henne. så det känns bra i själen nu.

Vi ska iallafall se filmen Burlesque med bla min absoluta favorit här i världen, Christina Aguilera. Saken blev ju inte 1000ggr bättre bara för det väll? :)
haha. jag är verkligen i sjunde himlen nu!
underbart!

Over and Out.


Dag 1 - Presentera dina hästar , häst 2

Falcon

1998-05-14

E: Eloge 1903
U: Pärla

Ägare, Ja det är ju jag :)

Jaa. den här historien kan också göras låååång.
Började med ett samtal från min pappas kollega Annelie som sitter nere på kontoret på verkstaden. Hon ringde och berättade att hennes kompis hade en norsvensk som hon skulle ta bort för att hon inte hade tid för honom. och hon ville inte sälja honom utan att veta vart han hamnade. Då skrek väll Annelie, nej nej nej! till Sabina och berättade att hon kände en tjej som kanske skulle vilja ha honom som skötte om sina djur (Det skulle väll vara jag då ;)). Och då sa denna Sabina att ; jaa vill hon ha hästen så får hon honom, och annars tar jag bort honom.
och då ringde alltså Annelie till mig, jag tänkte mest först att VAD ska jag med en nordsvensk till, jag som skulle köpa ett halvblodsföl, alt unghäst nästa häst jag skaffade. Men det var en liten nyfikenhet som växte inom mig att , tjaa. varför inte, det skadar ju inte att åka och titta på den här hästen, det låg ju ändå på vägen som jag körde på jobbet.

Sagt och gjort, ett par dagar senare när jag hade körningen förbi där (Laxarby) så svängde jag upp till gården och såg 2 raggiga hästar som antagligen inte blivit borstade på ett bra tag (men såg ut att trivas bra med livet ändå). Nordsvensken var väll inte riktigt så stor som hon hade sagt och hade inte jättemycke man och pannlugg, men mycket som dom ska ha förstås :)) Men han såg så livfull ut och såg ut att titta på mig och säga "ta med mig hem, jag vill leva". och att ens Annelie sa att hästen skulle tas bort annars var det ju liksom redan kört då.. så säger man inte till en djurmänniska ;) Jag bestämde mig då iallafall, att denna hästen ska få en ärlig chans iallafall, det var lagom till sommarbetet nästan så att jag kunde prova på honom och annars om det verkligen inte funkade antingen sälja honom med sabinas tillåtelse eller ta bort honom (ah tjena, men så tänkte jag iallafall).

Vi bestämde oss för att hämta honom i slutet av månaden,men sen ville Sabina att vi skulle hämta honom lite tidigare för det hade blivit lite tjafs med gårdsägaren (hennes ex styvpappa) så det slutade med att vi skulle hämta honom 17e april, efter att jag hade tävlat i Sunne.

Det där med att hämta honom visade sig inte vara det enklaste. Hästen hade åkt hästtransport en gång i sitt liv, 5 månader gammal till laxarby, han va nu 12.. men jag hade ställt in mig på att antingen går han på med en gång, eller så tar det tid.. och tid tog det. gårdsägaren var en lite rolig man för allt skulle vi göra som han sa, även fast jag tänkte att det går inte. Tex skulle vi backa ner i hagen och lasta honom där, ni vet hur hagar ser ut i april. ha ha.. det gick ju naturligtvis inte, för jag kunde ju inte gå rakt mot hästtransporten och med "pondus". så efter 1½ timme och massa bråk, hästen var uppe på lämmen en gång ,meninte längre "gav jag upp" och tänkte att ne. vi väntar tills imon, och då jävlar ska han på. 

Nästa dag hade jag pratat med min "hästcoach" som jag kallar henne, Irmeli om hur jag skulle göra och när jag skulle göra saker. (Hon hjälper folk med hästproblem, eller som det faktiskt är . hästar med folkproblem. ellerja hjälper och hjälper. Det är det hon jobbar med.) . sen va jag hos min kompis Birgitta och hämtade en repgrimma i stl xtra full+ lånat rep av A-M i stallet. idag hade jag klargjort för mig själv att idag gör vi på mitt sätt. och skiter i vad den gubben säger. för igår gjorde vi på hans sätt, och det funkade inte, så idag gör vi på mitt sätt.

jag åkte i förväg till laxarby och började arbetet ifrån backen med att han skulle flytta, backa och komma till mig när jag bad honom. det var prio ett sa Irmeli. Sen kom pappa efter drygt en timme. och vi började våran lastning episod 2. hästen visade klart och tydligt att han inte ville idag heller, men idag hade jag repgrimman och lite mer i bagaget (alltså saker som jag skulle göra). Det började gå bättre och en gång följde han med in! men hoppade då upp på bommen och fick panik sen när han tog sig när och kastade sig bakåt. (kastade sig gjorde han ett par gånger så att säga). sen efter 2-3 timmar så började jag ge upp och tänkte att jag arbetar honom från backen lite iallafall så att han inte tror han slipper undan. Så pappa och Stefan gick med gubben och kollade på motorcyklar och andra motordrivna fordon naturligtvis. I detta skedet kunde hästen komma fram till lämmen när jag satt på den och nosa på den. så han hade ju helt klart gått framåt! Sen kom pappa och dom tillbaka och han frågade om vi inte skulle försöka en gång till. och jag sa , jaa varför inte. och dom gjorde iordning linorna och gick bakom, och helt plötsligt var hästen på! haha. jag darrade som ett jävla asplöv och visste inte vart jag skulle ta vägen. var helt paralyserad. men sen sa jag till pappa att dra upp lämmen försiktigt , naturligtvis hade det ju blivit en massa grus på lämmen som ramlade ner när dom drog upp den. men det gick bra. trodde verkligen han skulle få panik av det och kasta sig ut igen. men han stod som paralyserad han också. han fick godis och jag band fast honom ordentligt och åkte med i transporten tills pappa hade kört ut till grusvägen. gick jättebra!

Så pappa åkte iväg med honom och jag o stefan tog v70n också åkte vi den låånga vägen hem till buxbol i 40km/h ca 3-4 mil. 2 gånger började han bråka litegrann i transporten så vi fick stanna, men lugnade sig så fort vi stannade och sen fick han lite godis. jag har aldrig uppskattat min kamera i transporten som då. Den är helt ovärderlig i sånna situationer. Vi kom iallafall till slut fram till dit vi skulle, vi lastade ur honom innan grusvägen så gick jag med honom sista biten. han gick ur så lugn och snäll så det var inga problem! så när vi var framme till stallet vågade han inte riktigt gå in ;) stackarn hade bott på 1 ställe i nästan hela sitt liv. sen gick han iallafall in och fick komma in i sin nyströdda box med mat :) maten var nog det bästa med allt för honom ;)

Han var ju väldigt ohanterad när jag fick honom, och gubben var även om han aldrig skulle erkänt det rädd för Falcon, och det blev ju lite bekymmer då. Han sprang över mig så jag flög och fick hjärnskakning + svarta blåmärken över hela kroppen. Det försökte han med ett par gånger till. men sen fattade han, (jag klådde ju inte upp honom, utan visade att det inte var något jag tillät.) Sen ville han gääärna vara tättinpå alla sina kompisar så ibland när jag tränade lite uppmärksamhet så tappade han den ibland vilket resulterade i en travande nordsvensk med en springandes matte bakom sig som vägrade släppa grimskaftet. ; ) heh. Pappa skrattade lika mycket varje gång han såg det. Rymma var även något han kom på hur man gjorde, men bara till stallet :P det kan han fortfarande kan jag säga.

annars har vi tränat dressyr och löshoppat + hoppat tillsammans.

Det är en häst som jag lärt mig att vara tålmodigare med och ta en del med en nypa salt, att inte hetsa upp sig så mycket. för den hästen kräver att man är tålmodig. Han ska vara glad att inte han är mat nu.. :P det lät hemskt, men det har inte varit någon lek!

Jag älskar honom verkligen. blir glad när jag ser honom och ångrar inte att jag tog över honom även om det varit tufft. Han är så himla genomsnäll bakom allt bus och har verkligen gjort enorma framsteg!

Nu går han tex på en transport med en gång. vilket jag skrivit i ett annat inlägg.

Nu har jag egentligen kanske inte gjort en "presentation" av mina hästar utan skrivit mer om hur jag fick dom. Kan vara roligt att veta historien bakom och hur ens vägar korsas.
Är det något ni vill veta om mina pojkar så är det bara att höra av sig!

(nu blev det på två dagar, men som ni förstår så tog det en stund att skriva texterna)
Det ligger mycket känslor bakom dom.


Kan man göra annat än att bara älska ögonblicket när han lägger huvudet i knät på mig och vilar på det?
Även om han antagligen tycker att jag är riktigt krävande så tror jag att vi älskar varandra bägge två.
faktiskt.


Vem faller inte för den här "Lucas hästen?"

Over and Out.


Dag 1 - Presentera dina hästar. Häst 1

FINGAL ZONETT

1992-07-02

E: Count's Pride
U: Tsarine

Ägare skulle väll vara jag då :)

Jaa. vart ska jag börja med denna underbara häst?
Jag hade haft en häst som jag var medryttare på, Drabant som sen det blev lite tjafs emellan mig och ägarens mamma. ganska löjligt när jag tänker. men så var det. Det slutade med att jag var mycket ledsen och nedstämt. Mådde riktigt dåligt psykist och kände att det inte fanns något roligt längre. Fick rida min kusin mammas halvblod Cympati, men det var inte riktigt samma sak. Sen började det väll gå upp ett ljus för mamma och pappa att jag behövde få nått som fick mig på fötter igen. Så då kom tanken att jag skulle få en egen häst upp. Jag var eld och lågor och letade häst. plånboken var inte stor, så Efter lite övertalning från pappas sida så bestämde vi oss för att vi skulle rikta in oss på en gammal travare (hade det kommit fram något annat på vägen som föll oss i smak och nästan i plånboken så hade det säkert mycket väl kunnat bli något annat). Hittade en häst som vi skulle åka och provrida i örebro, ett varmblod som var välutbildad och ca 165 i mkhj, men så skulle hon inte sälja honom längre. så det var bara att leta vidare, fastnade sen för en brun vallack som stod i Lysekil , alltså inte 100 mil hemifrån (snarare 20). och vi kunde passa på att hitta på något på vägen. Sagt och gjort hästen kostade 5000:- med sadel och träns. Var mest skogsriden och kunde ingenting.

Väl framme efter några lååååånga dagar av väntan så höll jag på att spricka!
Vi hade lånat min farbrors hästtransport , en vit star safir vet jag :) Vi kom som sagt fram och hälsade på ägaren och sen gick och hämtade hästen. Såg en omusklad "tanig" häst (absolut inte vanvårdad, var i mycket goda händer, men stod bara och hade gjort det i mer eller mindre några månader). Jag bytte om till ridbyxor och vi borstade hästen och sadlade&tränsade. Sen red jag, det va nog årets varmaste dag (på riktigt) och gläggena va inte riktigt roliga om jag säger så.. Hästen var inte så sugen på att bli riden heller, det va egentligen för varmt. Sen efter ett tag sa min kompis Ellika som var med att "du är dum i huvudet om du inte köper honom". Sagt och gjort vi bestämde oss för att köpa honom. Han kunde ju som sagt ingenting, men kände samtidigt att det var något för mig. Han var ju framförallt snällt, och det var en snäll häst jag ville ha, lätthanterlig osv. Det där inom ridningen kunde jag väll ordna så småningom. Vi skulle ha roligt ihop.

Vi åkte in till lysekil och tog ut pengar på banken, gick igenom (läs sprang) havets hus. Jag hade väll inte tid och gå där. Men det va för att pojkarna (mina småbröder) skulle få göra något också :) Så så fort som vi gick igenom det har nog ingen människa gått tidigare, jag skulle ju hämta hästen som skulle bli min häst.

Sagt och gjort, vi åkte och hämtade den här kusen och började åka hemåt, han skulle stå hos min farbror så länge tills vi hittade ett annat stall närmare, men det blev ca 8 månader vi stannade :)

Nu har vi stått i ett par stall under våra år men har äntligen slagit oss till ro på stall Buxbol där vi stormtrivs och har stått i 4 år i april. Vi har lärt varandra så himla mycket. och andra.

Han är den mest okomplicerade, snällaste mest arbetsvilliga häst jag någonsin stött på.
Vi har ridit dressyr, hoppning, western och tränat nh.
Tränare vi har tränat för är Camilla Toll, Mia Ekström, Ann-Louise Gustafsson, Eva Andersson och Elisabeth Åhs.

Köpte honom Juli 2005 och har alltså hängt ihop i 6 år till sommaren.
Figge blir 19 år 2 juli och var inte mer än 13 när jag köpte honom. vart tog åren däremellan vägen ? :)
Han är helt klart min bästa vän, och jag har en tatuering med hans initialer FZ bakom mitt högra öra.

I år har vi tänkt att starta klubb och lokala dressyr tävlingar och eventuellt regionala.
Tidigare har vi startat några stycken klubb
och 2 lokala.
LC & LB programmen är dom vi kört då :)

Som travare har han haft både Robert Bergh och Stig H Johansson m.fl bakom sig. Med Robert Bergh blev han V75 mästare 1999. slutade på travet 2001 med då strax över miljonen insprunget i pengar. vilket var mer pengar för 10 år sen än vad det är nu :)

Kör honom än idag, vilket inte var det roligaste första gången. men nu har han lärt sig att det går lugnt till och han kan bara njuta av körturen, men ibland fräser vi på, och hej vad det går!

Vet inte riktigt va jag ska skriva mer , finns så mycket. och känner att jag skrivit väldigt rörigt. hoppas ni har överseende med detta. :)
Är det något specifikt ni undrar över så fråga!

   

Over and Out.

paltkoma

yepp. nyss käkat potatisgratäng med kebabkött, riktigt gött. men ack va mätt jag är!
har nyss beställt en tåg biljett åt mig och Palomo på Måndag, vi åker klockan 7 på morgonen till gbg. blir typ en timme sen till skolan men då behöver jag inte byta tåg och hålla på .. Palomo får även följa med denna veckan. åker hem på onsdag igen och sen får han stanna hemma veckan därpå :)

Provade sadeln på Falcon förut, satt helt ok ! tror nästan inte att jag kan få en sadel just nu som passar så mycket bättre. den blir lite vid uppe där manken/ryggen möts. (alltså neråt mot magen) Men ska prova med en fårskinnspadd imon, tror det blir bättre då.
Falcon var iallafall, MYCKET pigg! och fanns inte så många ställen att rida på så red runt hagen några gånger, travade och gallopperade lite. var inte mycket att arbeta med, men vissa gånger skötte han sig exemplariskt :) Hade velat ha gramantygeln på honom, men den låg i min transport som jag hyrt ut idag :P Imon blire nog den på! Använder inte gärna hjälptyglar mer än någon gång ibland. gummisnodd brukar ja alltid använda vid longering för att hästen ska sänka huvudet på egen hand. Sen kör jag mycket avoch igångsättningar med dom så att dom får under sig bakbenen så gott det går!

Imon blir det jobb vid halv 9, antar att vi är färdiga vid 13 senast, så då ska ja ta och rida Roze och Falcon. blir väll säkert något liknande pass då, hade tänkt att rida en längre sväng med Roze men får ta det till helgen om det hinns med. Är så jäkla tråkigt underlag nu.. ska även se om jag tar mig in till ridskolan i helgen, vi får se hur det blir med det. kan jag rida nått hemma så håller jag mig hemma. Ska lastträna Falcon och så innan vi åker iväg igen med honom och kan bli lite tajt med tid om jag ska hinna med bägge sakerna denna helgen. Imon ska även Josefin rida Figge igen, gott, då vet jag att alla 3 hästarna blir motionerade :)

Fick även tag i en lista på en blogg, http://grytagirls.blogg.se/ .  Tänkte jag skulle följa den så det blir åtminstone något mer att läsa varje dag :)

här kommer listan:

Har även ändrat lite jag på listan för att den ska passa mig bättre :)

Dag 1 - Presentera dina hästar.
Dag 2 - Min första häst
Dag 3 - Din och hästens tävlings outfit
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse 
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter mina hästar varje dag
Dag 7 - Top 10 favorithästar
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Det här shoppar jag i hästväg
Dag 10 - Såhär ser det ut bland mina hästgrejer
Dag 12 - Mitt bästa häst minne
Dag 12 - Mina mål för 2011
Dag 13 - En bild på stallet
Dag 14 - Det här saknar jag i stallet
Dag 15 - 5 punkter som beskriver dina hästar
Dag 16 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 17 - Min första tävling

Börjar i ett nytt inlägg :)


Nu ska ja ta och plocka undan lite, ska köra Emma och Sussie ner till stan och sen hämta Mamma <3

Over and Out.

tävling!

 

länk till tävlingen: http://stockholmsjenna.blogg.se/2011/january/tavling-vinn-ett-tm-waffle-wave-tacke.html

Over and Out.


bromsbelägg, kolvar, primärtank..

sånt har jag lärt mig idag! eller lärt och lärt, jag har lyssant så gott ja kunnat iallafall! haha. det ligger inte i mitt intresse direkt. som jag och min klasskompis pratade på. det är lättare att lära sig saker om man får greja med det i praktiken sånt som man inte är intresserad av , och det är lättare att lära sig saker teoretiskt om saker som man är intresserade av! främst är det väll det första jag skrev , det man är intresserad av är ju lätt att lära sig både teoretiskt och praktiskt förstås :) men iallafall!
tjejen jag köpt sadeln utav (oom det nu är någon sadel lurendrejare finns det gott om!) så jag lär inte kunna sova förens på torsdag när jag fått sadeln, om jag nu får den. hahahaha. eller ja vi får väll se hur mycket jag skrattar ;))
hon ringde iallafall precis, för ja skickade ett sms till henne för ett litet tag sen och frågade om hon skickat den. och då stod hon och skulle göra det nu! men ska föra över pengar till henne nu . känns scary.. heh.
är en svart dressyrsadel som då ska användas till Falcon om den nu passar :) annars får ja väll sälja den vidare. men det var i 18" och normal mot vid bomvidd på den. så ska ju kunna gå, bara den inte är för rak i bommen!

ska sätta mig med teori nu och plugga ikväll för imon åker jag nog hem! :) det är så bra med våra teoriveckor för  på tor-fre har vi datatid och sitter bara vid datorerna! jag ska naturligtvis plugga tor-fre hemma men lika bra att sätta igång ikväll. har ju ändå inget bättre för mig, mer än detta då ...:P

Helgen består av lastträning av Falcon iallafall och försöka rida bägge mina hästar + Roze så gott jag hinner och så gott det går naturligtvis!

Annars åkte jag ner till där jag är nu, Göteborg igår. kom fram i tid gjorde jag och det kändes bra ;) ingen punktering den här gången inte! Igår gick vi igenom lastsäkring av gods på lektionerna och efter skolan skulle jag väll egentligen suttit med datorn, men åkte och mötte Malin och Anna-Stina, vilket tog mig en tur bort till biskopsgården nästan och sen runt nästan tillbaka till där ja började ;) haha. det är ju lönlöst om man råkar köra in på fel fil på vägen, då är det ju kört sen och bara fortsätta köra.. men till slut lyckades vi se varandra och möta varran. då åkte vi till Gullbergsvass där jag bor och lämnade min bil, tog och drog till Kungsbacka för att hoppas på att Malin fick byta sitt innetäcke med halvhals hon köpt till Roze. (eller jag åt henne;))

Det var nämligen såhär att jag köpte det i stl 145 som hon har, men det var på tok för trångt fram så då bytte jag till ett 155 men det var också alldeles för litet och det va största storleken och sen låg ju täcket i stallet och blev liite smutsigt, påsen alltså . inte täcket . och vi hittade inte kvittot så det var lite med andan i halsen. annars hade ja väll fått köpt det till Figge bara :) Men det gick bra! Malin fick inga pengar men hon kunde ta andra saker i butiken för samma summa. och det va ju lätt , jag tänkte då kan ju ja köpa en lädergrimma till Falcon här så ger jag dom pengar imon (idag) när jag får lön. men sen hittade ju Malin ett par säkerhetsstigbyglar hon ville ha, som hon fick ;) 650:- för dom så blev ju lite mer än vad täcket kostade men iallafall slutade med att jag fick grimman av Anna-Stina. man känner sig lite bortskämd och fräck då,men det är liksom ingen idé att säga emot för det funkar inte på Anna-Stina. tro mig! jag blev ju såklart glad ;)
Sen åkte vi och åt på donken på Malins begäran naturligtvis och åt mat, sen drog vi till gullbergsvass igen och släppte av mig, sen drog dom till sjukhuset (malin och A-S är ju i gbg pga att Malin ska operera sig, eller det har hon ju gjort nu då men.)

Nu orkar inte jag skriva mer.. :P haha.

har vart på bäckebol på mediamarkt och köpt en laddare (usb kabel) till min mobil. men va ju naturligtvis fel!! ååh. va trött jag blir. baare till o byta om ja får det förstås. har ju öppnat den. men dom sa ju att den passade min mobil. så det är bäst för dom det.!!!



Sadeln..

täcket med konstig passform..

 

Over and Out.


tjaaaaaa...

: )
helspäckad hästdag!
Imorse vaknade jag vid 8 tiden och låg o drog mig till 10 , gick upp åt frukost, hämtade Lisbeth och Rebecca åkte vi ut till stallet. packade transporten, tog in hästarna och gjorde dom iordning. Iochmed att det är lite osäkert väglag just nu så hade jag fixat så Pappa körde så han kom ut när vi var färdiga. då körde vi ut figge och magge till ridskolan och plockade ut deras grejer. så åkte jag och pappa tillbaka till stallet och hämtade Falcon.  provade att lasta honom med lädergrimman idag, utan repgrimman. tror han fattade det så han "testade" lite. alltså gick bredvid och ville egentligen inte. men sen efter ett par gånger (Jag höll ju på att hyperventilera innuti och tänke, fan nu ska inte på, när det gått så bra gångerna vi lasttränat) gick han på. efter typ 2 minuter. haha. åkte jag med ner till raksträckan inne i transporten med Falcon, stod cool lugnt. så hoppade ur sen och åkte pappa iväg och jag tog v70:in (pappa skulle åka iväg medans vi red). Sen stannade han på den "större" skogsvägen , då hade falcon fått huvudet under bommen, så in, utlöste säkerhetsgrejen på utsidan, satte den ett hack längre ner. falcon fick lite godis också åkte vi igen! han hade alltså ingen panik eller så för att han "fastnat" under bommen. nordsvenskar. åkte vi igen och kom fram till finserud. hade stått jättesnällt och lugnt i transporten. så tog ut honom, satte på honom sadel och gick in med honom i ridhuset. reagerade inget märkvärt. han såg sina kompisar och då va allt lugnt. tränsade honom och satt upp, red några varv på halvlånga tyglar, helt cool lugn. såg en snygg häst i speglarna, tittade lite . det var allt.

han va jättefin att rida idag, bäst på länge :) skänkte mig lite ro :) hoppade till och med ett kryss , kändes helt ok! brandlarmet gick, isras från taket, dropp från taket. inget som stressar upp min nordsvensk inte ! kärlek .
Sen när vi skulle hem så ville han inte helst gå ifrån sina kompisar, så lisbeth slöt upp bredvid oss och "gick med oss" in i transporten med Figge, då gick han faktiskt in. :) Alltså figge gick bredvid transporten . men detta "krångel" pågick kanske i max 2 minuter det också så alltså. inga problem. och hade jag satt på honom repgrimman så hade det gått på 2 röda tror jag :) blir nog till att ha repgrimma mer, skadar knappast.

Red Figge också och han va väldigt fin. inte ridit honom på 2 veckor. men som sagt liika fin och bra som alltid min pojk, fick skutta lite han också :) ♥

Alltså, Falcon fick jag 18 April. jag var och hämtade honom då alltså. då hade han åkt transport 1 gång i sitt liv. Det tog mig 4½ timme innan jag fick in honom i transporten. och nu när jag lasttränat honom går han i vanliga fall in med en gång. det här idag är jag ganska 100 på att det har med att göra att han inte hade repgrimman på sig+ att sist vi lasttränade halkade han lite när vi tränade. och dessutom var det första gången han var inne i ett ridhus.

Blir nog häst av honom också :)

Annars har vi nyss varit på stallmöte och jag bytte täcken på hästarna, fyllde på vatten och Rebecca var snäll att göra iordning maten till Falcon :)

Nu har jag inte tid att sitta här mer, ska packa och se om jag kan få ihop någon mat till morgondagen. Drar till götet imon kl 06.00. Får väll försöka sitta med lite teori också innan jag lägger mig. så jaa. här har ja inte tid o vara ;)

CYA!

Over and Out.



Världens finaste Bonnie på sin 16års dag. Älskar dig, saknar dig varje dag ♥


barnpassning vs vuxenpassning

japp.
Sitter fortfarande på nygatan, fia är redig och diskar. jag ska sätta mig med teorin straxeli..
Sen vid 2 ska vi ut till hästarna igen :) kan ändå inte rida ordentligt hemma. : ) men imon ska vi till ridhuset! (förhoppningsvis) med Falcon, magge och Figge :) tänkte jag tar med mig bägge när vi ändå är några st som åker in kan någon leda/rida figge medans jag rider Falcon :)
slänger in lite bilder som jag tog igår + i torsdags :)


Stallgången i stora stallet. Figgges huvud som är närmast och alltså hans box. kan man se med min pedanta ordning runtomkring ;)
brukar faktiskt med jämna mellanrum röja iordning. men nån jävel är där och stökar till igen, kan inte begripa vem det kan va!!?


2 pojkar som sover räv.


Någon som sa pepparkaka?!


Skit som den ska va


Liza, en riktig ängel oftast..


Men förvandlas ibland till ett riktigt monster!! hah. humorn är på topp!


Min underbara nordsvensk Falcon
E: Eloge 1903
U: Pärla


Världens bästa Figge! mitt liv.
E: Count's Pride
U: Tsarine


Bättre stalldrängar har jag nog aldrig haft!

Det var några av bilderna :)
Ni får gärna komma med önskemål om vad ni vill läsa?

Over and Out.

...

tog bara en befintlig stilmall. va sååå trött på den gamla. hade ju inte ens en header?! finns det någon barmhärtig människa ? ?!

: ) Solen skiner!

idag också :)
Ska sitta med teorin tills sofia kommer hem strax efter ett, bör kanske vara närmare halv 2 hållet ;) Då ska ja köra Sofia och Andreas bort till Peter och Maria. Sofia ska passa Lukas och Elvira (eller var det oss dom skulle passa?) vi ska passa varandra iallafall ;) Men jag måste ju ut till mina hästar så kör bara dom dit så åker ja till stallet direkt sen. betyder alltså att jag antagligen kommer tillbaka till nygatan när det är dags för krubb ;-)
Ska försöka få in bilderna sen också! Eller också om jag fixar det i veckan i gbg, Palomo får ju stanna hemma i Åmål nästa vecka! kan bli skönt för oss bägge :) tar lite på kraft och ork att behöva springa bort till bilen mer eller mindre så fort vi har en liten rast. men veckan efter det åker han nog med igen kan ja tänka mig ! :)

Idag tänkte ja att jag skulle lägga på ett kål med stallgöran så ja hann ut med bägge, kanske tar Figge som handhäst? blir bara skritt idag iallafall. för vägarna ser ju ut som rena rama isvägarna .. försökte som sagt gå med Falcon igår men det bara va bambi på hal is.

Har förövrigt hittat en bror till Figge! finns länk till han och hans matte med övriga familjemedlemmar. du hade en rottweiler också va? :)

Sitter och pluggar för fullt!
Tog tag i mig själv och sitter med dataproven :)
(därför jag hänger här;))




Over and Out.

Klövervägen

sitter på klövervägen med paltkoma. välkommen!
haha.
annars har jag för inte sålänge sen varit i stallet. Josefin hade Figge idag, så mockade och gjorde iordning åt Falcon och pussade på bästa Figge. Sen tog vi in Falcon så han fick em. blev sent idag. men så är det :)
Hade med mig Tia idag, mammas valp, eller unghund eller va man nu ska kalla henne : ) första gången i stallet för henne. först försökte hon göra sig så liten hon bara kunde och va livrädd. men sen gick det bra :) Hade med mig Palomo och han är ju alltid lika avslappnad och älskar att vara i stallet, så hon slappnade snart av ! Efter det tog vi in Falcon, lillebror Bastian va med idag också!
Bastian fick rida lite på Falcon också men vi gav snart upp för det var glashalt ute.. :( Ville inte ha en häst med brutna ben!
efter det var det göra klart allt, kvällsfodra, fylla på vattenhinkar (Vi har hinkar på vintern för att inte rören ska frysa sönder, så stänger vi av vattnet till vattenkopparna helt enkelt, funkar skitbra!). Vi  sa hej då till Lisbet och åkte för att hämta Sofia hos Jessica. Efter det körde vi hem Bastian, köpte pizza och åkte hit och här sitter jag  : )
förutom detta har dagen varit rätt tom ; ) läst teori osv för att va duktig, vart och handlat med Andreas. det är iprincip det enda : )

Tog en del kort i stallet, men kameran ligger i bilen och jag får nog inte lägga in dom på Andreas dator ;  )
Lägger in lite andra kort så får ni dagens imon eller så :)


Annons bild

Vem kunde tro detta om dig älskling?

för 2 år sen

lite skillnad ? :)


Over and Out.

GOOOOMORRON GOMORRON!

tjaoooo. sitter hemma hos sofia & C/O på klövervägen och mår lite mittemellan. är hungrig som en räv. så mår nog bättre när min kock sofia lagat mat:P

lasttränade Falcon igår, gick bra :) halkade lite det sista när det låg snö på rampen, så gav mig ganska snart! men hn va superduktig och gick på med en gång!

Josefine provred Figge igår, såg väldigt fint , lugnt och harmoniskt ut! så hon ska få rida Figge lite på veckodagarna när jag är i storstan!
Då vare vare vare vare bara nordsvensken kvar ;)

hallå.. jag behöver en bloggdesign. en ny rolig! GE MIG!

Over and Out.


hjälp!

va fan ska ja skriva om?
magknip hela dan, fick vackert ligga kvar i husvagnen för tog mig ingenstans så jävla ont har ja haft. har kommit i omgångar och nu kom en sån. haha. fy fan va jobbit.
Falcon fick ridas idag, överskottsenergi big time ? jepp. men skrittade bara och travade några steg. testade hackamore (bettlöst) idag. gick faktiskt jättebra! tror ja ska köra på det ibland :)
fan. nu fick ja hicka också, med rethosta på det. hahaaha.
imon ska ja lastträna Falcon också hoppas ja på en tjej som ska provrida Figge för att se om hon kan eventuellt tänka sig att rida honom 2-3 dagar i veckan :) då har ja bara Falcon kvar sen!

Nää,, det får allt räcka för idag ;)

puuuuuuuusssssssssssssssssssss.

Over and Out.



Kärlek.

RSS 2.0