snöstorm

idag hade jag och Malin bestämt oss för att jag skulle hoppa alla 3 hästarna, efter Falcon var ja ganska övertygad om att jag högst skulle orka en häst till. Så blev Falcon & Roze som fick gå idag.

Som sagt så ställde vi upp ett hinder i paddocken, vi tänkte 2 från början men, det hade redan blivit lite snöstorm när vi kom ut så jag kände det räckte med ett. d: så red jag fram Falcon, inte så länge iochmed att det var jobbigt som det var att pulsa runt i snön :) han kändes fin! lite springig men lugnade ner sig när han fick bli av med lite energi ; ) när Malin sänkt hindret lite så hoppade jag ett par språng (hindret kanske låg på 30cm , haha. men Falcon är inte hoppad mycket så vill inte vara överambitiös, men sen höjde vi lite , hoppade bara kryss med honom. Men hoppade inte så jättelänge med honom :) som avslutning fick han hoppa lågt igen ! jag tog av honom sadeln och satte på honom fleecetäcke, så tog jag och Malin oss en fika så ja fick lite mer energi också fick hästarna äta middag sålänge.



   

Blev inte så många fler bra bilder, och den ja målat över mitt fejs på vägrade jag lägga ut för allmänheten. haha.

Sen va vi in och satte på Roze grejerna och gick ner och satt upp o red fram. gick bra! bättre ridkänsla idag än förut! när vi sen skulle börja hoppa, jaa. jisses amalia. hon blev en vildhäst! ! hahahaha. faktiskt inte. men hon tände till och tyckte det va s k i t skoj!! och det va inte riktigt ja med på , men sen hoppade ja och hoppades på att överleva så tillslut blev hon ju av med energi och började bli lite trött och då blev hon riktigt fin! MEN sen när ja skulle ta ett sista språng på ett 0,90m hinder med henne gick stigbygeln sönder och jag fick avbryta! hahaha. fråga mig inte hur det gick till men, det gick iallafall:P så blev ingen mer hoppning utan travade av henne sittandes med en stigbygel, gick hur bra som helst. mycket nöjd med hästen!

Bilder kommer ev sen, för malin tog kort/filmade med hennes då : )

Over and Out.


Hej!

Vi ska se om det funkar med tidsinställda inlägg, så du får nått att läsa/se på M ; )

får slänga in lite bilder, måste verkligen sova sen :)

Min finfina Nordsvensk i slutet av maj, ser lite trött ut?
hade inte haft honom mer än knappt 1½ månad. hjärtat mitt, tänk att du skulle bli
så speciell för mig.



Min leelle sötfis, han är finast, fulast men på bästa sätt, han är mitt hjärtegull . älskar honom fruktansvärt. saknar att inte ha honom snarkande bredvid mig. ingen värmer mig som han.



Vackraste, klokaste, snällaste häst som finns på denna jord. han har gett mig så otroligt mycket!
vi har hängt ihop i snart 5½ år, fatta, 5½ hela år. och jag älskar honom mer och mer. min älskade Fingal Zonett som blir 19 år i juli, som för mig är helt ofattbart. han va ju bara 13 när ja köpte honom? 19 år.. och han blir bara klokare och klokare. jag skulle kunna skriva en bok om Figge hur han har gjort inpträntningar  och ändrat folks åsikter. hur han ändrade mitt liv. hur mycket jag lärt honom, hur mycket han lärt mig , hur mycket vi lärt varandra och tillsammans. vi har mycket träning kvar, men det är inte och har aldrig varit något måste för mig, jag har bara velat ha kul ihop med min häst som jag också verkligen har haft. vi har tränat dressyr, hoppning, western och bara njutit! han är en riktig kämpe! älskar att arbeta och vill göra mig till lags! vem kunde tro att du skulle bli den du blev när du vann V75 mästaren 1999 med Robert Bergh i sulkyn? eller alla andra segrar och placeringar i travet.
Jag älskar dig.

Jag älskar alla mina 3 pojkar lika mycket, men jag och Figge har en historia ihop som jagäven hoppas att få med mina andra djur. jag vill inte att ni tror jag favoriserar någon . för det gör jag inte. Det är bara det att om Figge kan ja berätta mer hur jag känner, och vad vi upplevt.

Jag älskar er, ni är mina bästa vänner och jag vill alltid ha er vid min sida.

Over and Out.


trött dag

får väll knö in ett inlägg när ja får önskningar från Mariee x) .
trött som en jäkla gris är jag! men men. får väll offra mig som sagt. haha..

idag började jag 7, gick upp klockan 6 efter många om och men, trött som en gris. fick imig frukos, gjorde iordning smörgåsar som ja kunde äta på lunchen. åker ju lastbil så jobbigt med kall mat, och min budget är väldigt tajt förstår ni ;) iallafall, sminkade mig lite lätt, startade bilen , borstade tänder och åkte iväg. var där ganska prick kvart i som ja skulle! inte lätt för en bonde som mig och veta när man bör åka för att hinna till ett ställe 6 km bort i morgontrafiken, men det gick! sen kom hon ja skulle åka med och vi drog till terminalen och lastade på allt som skulle på, sen drog vi iväg. vette fan va alla ställena hette, men va bla askim,särö och några te. äh. Särö va iallafall tydligen lite finare kvarter, och vilka jävla hus! satt som en jävla fågelholk! vissa hus såg ut som stryk (dom riktigt dyra arkitekt ritade husen alltså), men andra. wooow. japp . jag blev kär i några hus. i 9 av 10 fall som ja åker bil så är det jag som kör den, och då hinner ja väldigt sällan titta på saker och ting, men det har ja gjort idag!
när vi va färdiga så åkte vi till terminalen igen och jag drog ut alla hämtningar. och sen slutade vi typ för att dra bort lite onödig fakta. höll på att snubbla på samma trappsteg som igår in till DHL kontoret, pinsamt ? typ. fast mest irriterande:P

som sagt , trött som ett jääkla as är ja så roligare än så här får du inte Marie ;) kanske ;)

Over and Out.


längesen.!

som vanligt så är ja lite trög ibland ;)
haha. jag är rolig ja!

Nu får ni ett häärligt inlägg ;)

Tillbaka i göteborg och sitter nu i husvagnen som blivit mitt "andra" hem! fått med mig ett element också så ja slipper ha dom enerverande kupefläktarna, grymt jobbigt! :P men den ena har stått och gått hela helgen, husvagnen var kvar och kupevärmarn va knappt varm! pappa skulle ringt J och bett honom stänga av den, men glömde såklart. men husvagnen va varm och go nu när ja kom nu iallafall ;)

I fredags var det fullt ös när jag kom hem! åkte till stallet med engång ja kom till stan iprincip (hämtade Malin först och åt lite pannkakor hos henne;)) Sen tog vi in Rose och gjorde iordning henne, jag skulle nämligen rida henne förstår ni ;) Det var mycket trevligt! Rose är alltså Malins nya EGNA häst :) som hon köpte från ridskolan. Egentligen kan hon inte så mycket och inte helt enkel, alltså inte dum eller hittar på nånting utan kan inte helt enkelt:) en dam på ca 165-166 i mkhj och grövre modell. himla mysig häst, fast det är ett sto! haha, jag är inget fan av ston men hon är riktigt trevlig och Malin har gjort ett kanon jobb! hon kommer bli jättefin när hon orkar jobba! det gick iallafall bra! slappnade av rätt bra mot slutet :) Malin har lunginflamation och får inte rida och hästen behöver ju röra på sig så därför ja red:P

Sen gick vi in och gjorde iordning lite grejer och så där och sen var det Falcons tur att få röra på sig, honom tömkörde jag och ja fick min beskärda del jag med! haha. var allt lite trött när vi var färdiga efter att ha pulsat i halvdjup upptrampad snö. :P Men Falcon va duktig! men pigg efter att ha stått i typ en vecka. men som sagt skötte sig bra :) Sen in igen och hämta nästa häst! Figge alltså :) honom red jag också i paddocken han va jättefin! men lite väl på tårna och inget "steg" så att säga utan det va mest trippande. men han va väll glad för att få röra på sig han med :) Var väldigt nöjd med mig själv och hästarna när jag var färdig och åkte hem : )

På kvällen satt vi och hade fredagsmys jag,pappa och pojkarna! tittade på tv och så där :)

Lördag så åkte jag ut till stallet vid 1 och började med att mocka åt figge, och gjorde hö till honom ? Sen kom Malin, vi gick och hämtade Rose , gjorde iordning henne, sen satt jag upp och red ner till paddocken. Tränade ungefär på samma som på fredagen alltså galloppfattningar från skritt och sen avsaktning från gallopp till skritt, det behöver hon nämligen träna på. hon blir väldigt stark i munnen och vill att hon blir starkare i kroppen istället och orkar sakta av från gallopp-skritt . hon slappnade av bättre den här dagen också! som sagt en duktig häst som vill väldigt mycket, märker man när hon börjar kråma sig för att hon inte riktigt orkar fast hon vill! jättetrevlig och positiv häst att rida , IGEN . :) så Malin, du har verkligen gjort ett kap tror jag :)

Efter det så gjorde jag iordning resten, malin mockade åt både Falcon och Rose fast det var jag som skulle ta hennes häst helt den dagen. tack för det!
Sen tog jag ut henne igen, hon blev inget svett av ridturen och kunde gott gå ut några timmar igen, klockan var drygt 3- halv 4 när jag var klar med henne. Hon fick ju stå inne och återhämta sig lite och så. Slängde till hästarna hö och sen drog jag hem :) Skulle nämligen vara "barnvakt" åt Malin vid 5, och skulle fixa med lite grejer ;) Malin hann dock hem till mig innan vi var hemma igen, men hon gick in och väntade tills vi kom ( c :
vi åt iallafall pizza , godis och mådde gott framför Eclipse! jag somnade tror jag dock men har ju sett filmen ! d:
sen åkte Malin hem och jag gick och la mig.

Söndag bar sig inte bättre än att jag fick fortsätta städa och få fram lite julpynt, jag veet . sent ute men är lite trög sådär, lär ni märka när jag tar ner julgardinerna ;) också fick jag tvätta också :P
kom inte iväg till stallet förens vid 4 för pappa var trög och jag hade ingen bil för den lånade mamma i helgen. så skulle ha pappas. kom iväg iallafall och fick nog världens bästa överaskning, allt var klart till mina hästar förutom vattnet. Malin hade mockat och Lisbeth fixat mat. MINA änglar !

så hann rida bägge utan att känna mig jättestressad! red Figge ihop med Lisbeth och Magge, och Malin longerade Rose, gick jättebra! Rose brallade järnet ett par ggr, hon tyckte mina hundar var lite läskiga, bra miljöträning ;) och Figge kändes jättefin! Magge såg fin ut han med :) Sen red jag Falcon själv runt hagen tillsammans med hundarna förstås :) men kände att han behövde få tänka lite i paddocken så red där en stund tills han började "slappna" av. kände att jag inte hann riktigt att rida ordentligt , men avslutade när han kändes fin!

Skulle hoppat Rose i söndags men som sagt så blev det lite stressigt, men får ta det till helgen, tänkte hoppa med dom andra två också :) om inte vädret säger annorlunda förstås :)

Efter stallet åkte jag till farmor och hämtade elementet och lånade duschen, sen åkte jag & handlade, hemoch gjorde iordning mat och packade färdigt. var i säng typ halv 12 inatt och ställde klockan på 10 över 4, vaknade dock ca fem över halv 5 :P men jag hann ! så nu sitter jag i götet igen!

haha. nu orkar ja faktiskt inte skriva mer :Pska nog lägga mig med twilight ;)



Vad gör ni ikväll?

Over and Out.

!! :)

rubrik, trååååkit.

lite hungrig kände ja nu. har påbörjat operation städning. hmm.. ja det säger väll en del om hur det ser ut här ?
Ida och Kalle va ute och gick häromdan och då behövde väll ida gå på toa så hon ringde på här hemma, men kalle fick inte komma in, haha! så jävla ofräscht. känner dock att jag börjar stabilisera mig i psyket igen. träffade Neo idag, var ute på en underbar tur med Pernilla, Hästarna och hundarna. det säger väll en del! :)

imon ska Falcon få flytta till lilla stallet för då kommer Malins nya egna häst hem! Rose :) tänk alla mil vi åkt, och framförallt Malin så stod hennes häst i åmål ;) huvudsaken är att det känns bra för malin :) så imon förmiddag åker jag och malin ut för att göra iordning åt våra hästar med boxar, mat och täcken! och på söndag får vi väll hoppas på att vi kan ta oss en liten tur ut !
Blir nog en omställning för Rose, hoppas allt går bra!!

nää. nu ska ja fortsätta med mitt en stund till, sen blire nog sova :)

Over and Out.

RSS 2.0