göööttelabörj

ska åka till götet om 1 timme ca, i lööve it. kanske inte ? :b
ska dit och röntga keften så det blir överstökat någon gång..

annars var vi ute i mer eller mindre ösregn , var väll inte så farligt men vi va ute ca 25-30 min och va väldigt blöta så att säga när vi kom hem : )
vi red runt grava så blev mest skritt, lite trav här och där, på rakan hem så travade Anneli och Figge iväg så då gallopperade jag och Lisbeth ikapp henne bakom ! Falcon va lite mindre pigg igår men vaknade allt till liv, men jag gillar honom sån också ibland.

tog beslutet när vi kom hem att dom fick vara inne inatt, så ringde Liza och berättade att vi gjorde iordning till hennes pojkar i lilla stallet :) så Diablo också fick komma in och torka upp lite! men regnar det inte ikväll får dom nog gå ute ! som sagt jag vill ha mina hästar ute så mycket som det är möjligt. dels så behöver Figge röra på sina gamla ben och Falcon blir så himla stel i bakbenen när han stått stilla för länge så han behöver också få naturlig rörelse hela tiden. och med täcke på klarar dom sig, vi stödfodrar dom också givetvis ute och Figge får även stå inne och äta mer eller mindre hö varje dag.

Vi får väll se vad vi gör idag, är lite sugen på ridskolan, eller om bara Rebecca vill in och träna :) är hopptävling snart, men det får hon absolut avgöra om hon är redo för eller inte. dom har verkligen gjort framsteg hon och Magge, men hon måste orka vara lika beslutsam på tävling som på träning för att Magge inte ska balla ur. han har nog lite prestationsångest skulle jag tro :) men nu känns det som om dom är redo! men som sagt, får prata med Rebecca osv, tänker nämligen inte pressa henne på någotvis!! Jag funderar på och vara med och Malin vill nog vara med hon också på Figge och det får hon naturligtvis :) jag kör nog 60, så får Malin köra 70 eller 80 med honom ! eller både och om hon så vill :) vi kör dock med dressyrsadel på figge haha. men det ärju ingen super dressyr sadel så den lämpar sig mycket väl till att hoppa med ! speciellt på lägre höjder.

Får ta med mig kameran ut idag också så det blir lite kort!
imon funkar nog förhoppningsvis mitt internet igen också!

Over and Out.


snart så

japp, snart så blir det mer blogga! ska fixa mitt internet imon så jag kan använda det hemma osv. ska bli gött!
för övrigt har jag förlagt min mobil någonstans i stallet eller volvon, och jag kan INTE hitta den :b putsväck.. jaja. ska åka och köpa mig ett kontantkort nu strax här så jag kan bli kontaktbar igen:P får ta en gammal telefon tills jag hittar min:P (OM jag gör det)

det är en del pågång nu känner jag och jag gillar det!

i november ska ja träna för Camilla Toll som är en duktig dressyr ryttare som Ruth Andersson (klicka för blogg) arbetat hos. ska bli skoj! och bra att det är så sent som i november så man hinner komma igång och så där så man känner sig förberedd och får ut så mycket som möjligt av träningarna :)

annars var vi ute på en långtur igår jag, Lisbeth och Malin. Vi red sjöviksvägen ut till 45an och över den sen förbi kasenberg,berga, kålsäter och sen hem. blev en tur på 1,5 timme, lite mer. mestandels skritt, var mycket asfalt men det är bra för benen på dom det med :) jag hade Falcon som verkligen låg på! ja var verkligen glad som hade kimbelwick bettet på honom annars hade vi slitit varandra i stycken tror jag. hahaha. nej men han va väldigt pigg, glad och framåt , mycket och titta på också förstås :) brunnslocken tex var mycket läskiga : ]
men annars skötte som sig exemplariskt allihop! Magge va trög som vanligt och det fick väntas mkt på honom! och figge va pigg och tog det långa benet före det andra :) Falcon va väldigt svett när vi kom hem, men han gick ju på spänn och så hela tiden så det tror jag det. så när vi kom tillbaka till stallet fick dom komma in och äta och Falcon torka upp lite. och vi fikade medans dom gjorde det :) sen på med täcken och ut i härliga höstkvällen ! Våra hästar går nämligen fortfarande ute :) och kommer göra det så länge det bara går! Figge kanske kommer in före dom andra pga att han är lite mer frusen än dom andra. Men sålänge Diablo är kvar får dom gå ute iallafall! Falcon är det ju verkligen ingen fara med och änsålänge så klarar dom sig! resten av stallet har dock stallat in sina och Liza har även stallat in Troy.

Så hos oss gör vi lite som vi vill och det tycker jag är toppen! så länge inte hästarna mår dåligt och behandlas illa så får var och en sköta sina hästar på sina egna sätt , står verkligen i ett toppenstall där det finns folk som är mycket duktigare än vad jag är och kan alltså rådfråga om saker man är osäker på. har haft Figge på buxbol sen april 2007 och krävs mycket för att jag ska flytta därifrån!

Är det någon ni undrar över så är det bara att skicka in en kommentar så ska ja svara på alla frågor :)

nu har ja dock inget mer att tillägga =)

Over and Out.

 


....

trasig .

dåligare

har ingen tillgång till dator därav ingen uppdatering!
nu sitter jag dock och väntar på att få åka lastbil upp till karlstad och hämta en buss som jag ska köra ner till högsäter. så blir ca 4 timmars wooork todaaay! nice!
alltså 420 kr på ett ungefär.. mjau,
ska till arbetsförmedlingen imon och ordna upp saker och ting!

men nu har ja inte tid att sitta här nått mer för tillfället :)
ni får hålla till godo!

Over and Out.



Jag och Magge : )

stallet

Nu ska ja ta och dra till stallet :)
Täckena ska av, också ska det mockas sen igår när dom stod inne några timmar, göra mat. ska även ta och rida bägge hästarna idag! blir nog ganska lugnt också ut med bägge två! Falcon va ju som sagt så jäkla stel i bekbenen när vi tog ut dom i söndags, men igår va han som vanligt! (han är rätt stel i bakbenen, men blir bättre när han rör på sig).

igår va jag med pappa och hämtade brädfodring till mamma och pappas hus så blev ingen ridning för min del. lisbeth tog in mina när hon ridit Magge så fick dom stå inne ett par timmar! så jag och pappa tog den svängen på vägen hem och gav dom kraftfordret , tog på dom täcken och tog ut dom :) vi har börjat ge dom lite hö på kvällen nu också när det börjar bli ont om bete. så får vi öka det succesivt, hellre att stödfodra och dom får vara ute dygnet runt än och ta in dom.

Nope, nu ska ja ta och dra mig :)



Annonsbild på Figge när jag skulle köpa honom :)

Over and Out.

bra där

har inte riktigt motivation till att skriva om dagen. men än sålänge kan ja fatta mig såhär:

Falcon- Gick bra först, inte samma tryck i honom som det brukar. "dog" tidigare än vanligt för honom nu förtiden. antagligen resultat från igår. alltså träningsvärk. så ville egentligen inte stri med honom för mkt. Men det blev ganska lugnt ändå. får ta och skritta ut med honom bara imon och ett par dagar efter. fruktansvärt stel i bakbenen när vi gick ner till hagen, men blev bättre när han gick på gräs och kom ut sen. lite öm skulle ja tro.

Figge- Red Figge idag för första gången på över 1 månad. han har ju gått ungefär som vanligt men jag har inte ridit honom. slog till ordentligt och HOPPADE. hah. Figge är det alltid skoj att hoppa med , för han hoppar ju :) speciellt nu n är han är så himla stadig och fin i galloppen och använder rygg och bakben till fullt även då. blir som en liten unge på julafton när han får hoppa! slutade med att vi hoppade ca 90 cm :) det är vääldigt högt för att vara mig';)

mer uppdatering får ni imorgon + bilder!



Bara struuuunta i mig. hah :) bjuder på den även om han inte ser ut som sitt mest lyckliga jag här ;) hoppbilder finns det inte riktigt i överflöd av på mig , men kanske kommer mer ? :)

Over and Out.

Bilder!


Bilder från gårdagen :)



Falcons fläta börjar spåra ur ;)




mysigt!



Alla bilder ser i prinicp likadana ut :) men här va några iallafall :)
Palomo var ju som sagt med !

Nu ska jag ta och cykla hem till lisbeth så får vi se om vi cyklar hela vägen ut till stallet, annars har jag ju iallafall cyklat hem till Lisbeth :) alltid något, och bra att börja någonstans :P

Malin kommer nog sen och fotar också!

Ni får hojta och säga till om det är något särskilt ni vill jag ska skriva om :)
har ju inte så mkt läsare än men ni får gärna nämna mig i ett inlägg eller vidare! så gör jag detsamma för er!


Over and Out.


underbar tur

idag var jag och pappa ute med hästarna till grusgropen. Palomo va med också  men satt hos pappa i rockarden nästan halva turen! var mycket trav och gallopp (ännu mer trav för figge då, inte så smart att få honom och galloppera framför rockarden) men för mig och falcon va de mkt trav och gallopp iaf :) dom skötte sig utmärkt och jag hade kimbelwick bettet på Falcon med pelhamdelta. blev inte så stark då och jag slapp dra i munnen på honom utan han lyssnade på mindre tygeltag , så jag vill att det ska vara :)
vilken energi den grabben har! herregud :P fast han egentligen var trött tyckte han att det var SÅ roligt och ville bara springa, mer och mer och mer! :) positivt tycker jag! men fick ju skritta lite emellanåt så han inte dog :P och så inte Palomo skulle dö som sprang med :b
Figge skötte sig som vanligt också jättebra och tyckte det var roligt! pappa fick ju öka på traven lite ibland så vi kunde galloppera bakom :)

Figge va knappt svett när vi kom hem medans Falcon var desto svettigare :P

Ska ta och gå ner och duscha, sen blire nog mat och efter det ska ja ta och gå hem till Camilla :) ska ju som sagt umgås lite med henne och hennes dotter Ebba förhoppningsvis, kan ju hända hon sover när ja kommer dit :P

en liten notis är väll att Lizas unghäst Troy kom hem idag från hingstbetet på Bassholmen!

tog lite kort på vägen hem förut , men har inte sladden från mob till datorn inärheten så det kommer lite senare :) slänger in ett annat kort istället :P





Over and Out.


nattinlägg.

Kan med glädje meddela att jag efter dryga halvåret och 7000mil körda har fått mitt liv tillbaka :)
slutade mitt jobb idag och det känns sååååå jävla gött. tråkit också naturligtvis men inte pga just jobbet utan allt runtomkring.

Jag och Palomo firar det med att åka hem till vårat hus på Kôtten!

God natt!

Over and Out.

 


ridtravare

dom kan ingenting och är VÄRDELÖSA som ridhästar.
Det är därför figge är utbildad MSV och lämnar iprincip ingen oberörd :)

Fingal Zonett det är min goding FD travare som sprang in över en miljon kronor på -90 talet!.
vann v75 mästaren 1999 med Robert Bergh, och är även körd av Stig H Johansson, Erik Adielsson , Ulf Ohlsson m.fl
är tävlad upp till LB lokalt med änsålänge 56% beroende mest på ryttaren fina lovvord från dommaren på varje protokoll.
hoppad 1,25 med ryttare 1,35 lös.
grundriden i western
m.m.m.m.




Januari -09



Green Grass "Magge" också ridtravare , dock ej tävlad i trav. och bakom lod på kortet.

med detta sagt så vill jag bara säga till alla ridtravar ägare att skit i vad folk säger och tycker, det är frustrerande jag vet, har fått höra mkt konstiga saker under mina 5 år som ridtravar ägare. och var själv en fördomsfull innan jag köpte Figge och inte visste att jag inte hade råd att köpa annat. då var det bara längtan efter egen häst som fick mig att överväga mina fördommar. och det blev rätt bra :) vet MÅNGA ridtravare som är super duktiga, däribland Linnéa Dyberg och hennes Dijons Pride, och Liza Berggren och hennes Mr Diablo, och absolut inte glömma Isabell Stolt med hennes Spöket (som jag inte kommer ihåg riktiga namnet på :$ ) som hon tyvärr inte har kvar av personliga skäl  : )

Over and Out.


god middag

ska snart dra iväg på jobb igen : )
la mig och "sov" en timme i lidköping innan jag åkte hem inatt. så va hemma halv 3 inatt, körde way to fort. men ville verkligen hem. sov hos mamma inatt och vaknade vid 9 imorse.

då gick jag upp och åkte ut till hästarna och gjorde iordning mat och stod i valet och kvalet om ja kunde låta dom ha täckena på sig.. kunde dom väll haft, men tycker det räcker dom har på natten! molnen ser ut och försvinna under dagen också och då kan det ju bli varmt + att dom behöver allt dvitaminerna från solen! :)
har blivit heelt off, efter att knappt ha ridit någonting på 6 månader mot vad jag brukar och inte kunnat vara ute och gått osv som ja velat. men nu ska ja cykla ut till stallet imon tänkte jag! och gå en fin promenad med Palomo =)
får se om pappa och mamma mot all förmodan kan tänka sig att komma ut till stallet imon och följa med på en tur! då får pappa köra Figge och mamma åka med och jag rider Falcon så hänger säkert lisbeth med också :)
skulle vara mysigt ! då kan man ta sig en lite längre tur bort mot grusgropen eller så!

imon kväll ska ja äntligen få träffa Camilla och hennes underbara dotter Ebba! det är alltför längesen nu!
vi ska titta på film och antagligen äta något gott till :)
är ja pigg när ja kommer hem inatt ska ja ta och börja städa hemma också! jag skojar inte , det behöver nästan saneras! känner mig taggad för att få börja bli människa igen!

På söndag kommer Elisabeth och då tror jag Rebecca (eller Lisbeth) ska rida Magge och eventuellt ska Johanna vara med på Mella, det hoppas jag! också hoppas jag få hoppa! med Falcon då . Behöver ha lite tips när jag hoppar med honom osv, är ju ingen hoppryttare och änsålänge är det sånna pyttehöjder att han bara ska tycka det är roligt, och att han ska lyfta på benen!! men är ju alltid bra att ha någon som domderar! haha. också får vi passa på att ta hem Elisabeth så länge det bara går att rida i paddocken(eller hon klarar av att stå ute utan att frysa ihjäl:P). speciellt då Falcon i nuläget inte är lastbar, det är också en grej jag förhoppningsvis kan börja med i veckan!

Nää. jag får väll ta och börja göra mig iordning : )
men det blev allt en jäkla uppdatering idag! kanske kommer en inatt, annars förhoppningsvis imon ;)

Over and Out.



Min bulldozer när jag var och tittade på honom, raggig! och då anade jag absolut inte vad som komma skulle ;) Men jag älskar honom mer och mer och han har en stor plats i mitt hjärta!






: )

film när erica hoppar figge:)

http://www.youtube.com/watch?v=mNO4i9nT1u0

Over And Out.

long time no see

hehee... jag och bloggar alltså . det går ett tag och sen pofkmlonjg.

tänkte jag skulle försöka göra lite mer uppdateringar och mer bilder osv :)
framförallt kommer det handla om hästarna och palomo och deras träningar !

ska se om jag inte kan få någon som kan ta kort på söndag, för då kommer Elisabeth till buxbol! Hoppas på att få hoppa lite då! Behöver lite tips och så som jag kan träna med Falcon!


Nää. nu ska jag ta och vila en stund!





Over And Out.

RSS 2.0