Snööö, snö snö snö snö..

yiah. fy fan. har vart ute och skottat, INTE kul. inte nogrannaste skottningen kanske , men så man kan gå utan att ha snö upp till knäna och så man kan lämna tomten :P alltså inte tomten tomten, utan tomten som ja bor på! hahaha. eh.

Solen skiner ute iallafall, ett gott tecken! ska ta och åka ut till stallet om en stund också, men har iiingen ork efter helgens trapatser. skoj hade jag iallafall! maten var väldigt god också :P

Malin ska med till stallet sen också, behöver jag bara rida en ;) haha. behöver verkligen städa här idag och julpynta :P

Over and Out.


förbannad!

japp, så kan man nog sammanfatta mitt humör. en gammal gubbjävel har kört sönder kofångarn på min bil. eller heter det de fram ? iallafall, där nummerplåten sitter. Tur att folk ser och analyserar saker och ting! den dumma idioten hade dock parkerat ett par meter framför .. ? men fick reg nr av en tjej så nu har vi ägaruppgifter till bilen osv. Pappa ska ringa honom när han kommer tillbaka.. Ska ju åka till stallet också, men vet inte om ja vågar ta den bilen ut. då står garanterat pooolisen i nästa gatuhörn, det är väll inte hela världen, det är ju bara att säga att jag blivit påkörd, eller ja. bilen har blivit det. men pinsamt ändå. så väntar tills pappa kommer tillbaka. ska ju bara hinna mocka och göra mat tills klockan 2 så är jag nöjd :) för då kommer Liza och då ska vi ut och rida!

Klippte Falcon igår igen, det blev riktigt bra : ) vet ju att det inte blev helt jämt på båda sidor, men det ser ungefär likadant ut och det är ju främst praktiskt iochmed att inte vi ska ut och åka något mer i år! det blir bara lastträning :)

Annars så va ja på klädcenter och köpte mig en tröja, men vette fan alltså om ja vill ha den. men leggins har ja köpt iallafall, och det var det ja skulle dit och köpa. Ska ju på julbord idag och kollade efter nått på kapphal igår men det fanns inget. inte ens leggins. så ja har ju fått tag i de ja skulle iallafall.. hoppas det är öppet köp bara, men annars får ja väll ha den då:P

har spenderat några dagar i säffle och det va väldigt behövligt : ) älskar mina tjejer :-*

Red Falcon på gärdet med gramanen igår igen, gick bra. till slut:P det va skogsmaskiner på samma ställe som oss så han tyckte väll det va lite läskigt. men gick bra helt klart :)
Så idag blir det ingen gramantygel och inte på några dagar heller, ja är ingen hjälptygel fantast egentligen, snarare tvärtom, ju mindre desto bättre :) har tex nosgrimma bara för att det är snyggt, så dom sitter ju verkligen inte åt! men gramanen är väll egentligen den enda hjälptygel ja tycker om, för den kan man länga och korta som man vill medans man rider. också har ja snodd när jag longerar , oftast. annars är det pure.

Efter Falcon mockade jag och gjorde iordning mat som jag gjorde itorsdags och väntade på att lisbeth skulle komma ut så när hon kom tog vi en liten snabbfika och efter det gjorde iordning hästarna o stack ut. skrittade bara ner till sjöviksvägen och tillbaka, travade lite och Figge kände för att galloppera, så då fick han göra det några steg!



plöfs sandra och snyggfalcon. sötis RebeccaochMagge i bakrunden

Hade tänkt att anmäla mig till dressyrtävlingen också, men känner verkligen inte för det. vet att jag inte kommer få några vidare poäng pga Figges vita märken på halsen och det tar på en när man vet att man egentligen borde få bättre. och sen har ja ingen kavaj. min gamla fick ja när ja va 13 så ja ni förstår själva, den sitter inte som den ska direkt.. :P men ja har ju dagen på mig att tänka på det.

när kommer pappa? hmm.. han skulle köpa lite gotti till mig på systemet, :) Jag är 20 så tro inte att han köper ut!!:Phaha. slapp jag den utgiften, ska iof inte ha så mycket. men ifall att!

Vad ska ni göra idag och ikväll?

Over and Out.

morgonstund har guld i mun?

eller hur varevare ?

sitter i sängen med 2 eller föresten 3 snarkandes grisar bredvid mig. eller ja det är väll egentligen bara en som snarkar och det är Palomo , herr gris om jag får be.

igår jobbade jag som sagt, körde åmål + bengtsfors. gick förvånadsvärt bra, var färdig halv 4, och då tog ja en liten rast vid skåpakiosken och köpte mig en bit mat. se där , se där. nu va det ju ganska lite sändningar igår, men för att knappt veta vart fram och bak är i bengtsfors och kunna en gata och det är storgatan så känner ja mig rätt duktig faktiskt : )

Efter jobbet, var hemma strax efter 4 så åkte jag hem och hämtade lite hundmat och kläder, förnödenheter (?!) helt enkelt så drog jag till tallåsen, Malin hade ju lovat mig lite täcken som hon inte  använde som jag kunde få till Falcon. fick väll 5 täcken iallafall :) något va lite trasigt, men fullt användbart också kan man ju ta sig lite tid till att laga också :) ska göra det med Falcons första egna utetäcke som ja köpte till honom som troy förmodligen tyckte smakade gott ! syr jag bara ihop det och limmar över stygnen kan han ju använda det igen [:
Efter att ha hämtat täcke drog jag ut till mina egna hästar och började mocka, fylla på med spån och göra mat. Johanna gjorde iordning hö och hösilage till magge och figge och det tackar och bugar ja för! göra iordning hösilage tycker jag verkligen är pytontråkigt att göra iordning!haha.

Jag och Johanna skulle nämligen ut och rida och ja kände att jag gärna gjorde iordning så mycket som möjligt innan iochmed att det ändå va mörkt när ja hade kommit ut. Liza fick jag med mig också på en liten ridtur, det va oväntat att hon hade tid med när hon håller på o friar i säffle och allt ;) Liza skulle även lastträna Troy lite innan så då passade jag på att göra färdigt allt!

När ja var färdig tog jag och Johanna in Figge och Falcon iochmed att Falcon skulle gå för han stod dagen innan, sen fick Liza välja vilken hon ville rida och det blev Figge :) hon har ju aldrig suttit på Figge så hon ville pröva honom! så fick Figge lite mer hö inne för  han frös litegrann när han kommer in, snutten! ♥ Hade ju tänkt köpa ett vintertäcke med hals, men detfanns inte när jag skulle beställa det?

Det här var det, men nu har ja sett att det finns igen för ynka 599 kr så ska ta och investera i det, när ja nu ska få pengar till det. får väll kanske önska mig det i julklapp. eller ja vet inte! :P Det är väldigt snyggt ;)

iaaaallafall. vi gjorde iordning hästarna och begav oss utåt, hade lizas sadel på falcon igår, en hubertus av gaammal modell som är hur skön som helst! också hade jag tränset som har det tredelade bettet med fasta bettringar. satte även på honom gramanen för att se hur det gick att rida med den. hade den en gång i somras vet jag och då fattade han inte riktigt. men igår var han jättefin att rida! vi skrittade runt hagen först och sen red vi på gärdet. så travade igång honom lite mjukt och saktade av när han blev för springig, gjorde lite halter , ryggningar & skänkelvikningar. Sen fick han galloppera ett par raksträckor och volter som gick väldigt bra! inget onödigt trängande hemåt. orkade t.o.m slappna av i galloppen och sänka sig! med hjälp av gramanen naturligtvis, men det är ju bättre det att han orkar finna lite stöd i den än att han bara springer omkring anser jag, också blir han inte alls så stark. bra komplement till kimblewick bettet som jag inte gärna använder för ofta iochmed att det är såpass skarpt. han var underbar igår min häst! och ansträngde sig verkligen! hästen var dessutom rätt svett när vi kom in ;) dags att klippa igen? ohja! fast den här gången blir det bara halsen och bak till ljumsken.




Eller såhär kanske ? det tyckte christine. hahah.

efter stallet så åkte jag till säffel igen och fick mat utav krippe, det blev kycklinggryta och ris. mums!

nu får ni däremot klara er själva :)
bajbaj!

Over and Out.


bra dag!

vaknade halv 6 imorse ut med hunden, in och försöka lägga sig igen. men fick meddelanden, det ringde konstiga människor och sofias väckarklocka ringde. fick stänga av ljudet på telefon och orkade somna ett par timmar till..
så vi vaknade vid 11 och gick upp, käka frukost gjorde oss iordning och gick ut en liten sväng med Palomo. Sen åkte vi till erikshjälpen och strosade runt.värdelöst enligt mig. men därefter blev det netto, nyfiket och pekås och handlade! blev julgardiner till mitt rum. ska bara fixa gardingstång nu då:P blev lite allt möjligt.
får ta och handla hem mat imon när jag ska till stan. ska tydligen jobba imon så tar handlingen imon, åka till stallet och sen tillbaka till säffle om ja inte ska jobba på fredag också. då kanske christine får passa palomo tills på fredag. ingen aning :P
ska försöka rida någon häst imon iallafall, kanske en tur på bägge. vi får se : ) mina hjärtan.

ikväll blire tacos! ska nog ta mig ett bad nu jag :) haaaade gött.

solongfuckers!

Over and Out.


glömde.

Älskar er. ni är mitt allt.
genom eld och vatten.


<3

Over and Out.

mååårron

GODMORGON!
är nyvaken i säffel, eller ptja. gick ju upp halv 6 och ut
med hunden:P
har redan abstinens efter hästarna, men det är antagligen för att jagvet att jag med allra största säkerhet inte ska dit idag.
ska äta frukost straxelistrax med mina underbara fia och krippe!
Idag ska det blie promenader, handla lite mat, umgås och senare i em/kvällinga ska vi käka tacos och myset är på högnivå!

Nä. nu är ja gött hungrig!

såååååååålong.

Over and Out.

för dig ska jag göra det tusen gånger om.

tagit bort dom senaste 2 inläggen.
negativt. det är mycket som är negativt nu. men dom som vägrar göra något åt det ska inte få glädjen i att få läsa om det när dom inte kan förstå. Sen ska inte vem som helst kunna läsa mina innersta tankar som en jävla tidning heller.
ska göra en till blogg med lösen som bara dom jag vill ska kunna läsa. mest för min egen del då jag behöver få ur mig det.

Idag har jag varit i stallet nästan 5 timmar, tog först in Falcon och gjorde iordning honom och skrittade runt hagen bort till gärdet. började trava lite, pigg och uppskruvad, så gjorde lite avsaktningar och igångsättningar, lite rygga och böja/ställa. Han fick även galloppera en del i bägge varv. höger varvet var underbart och han orkade tom sänka sig litegrann med hjälp, vänster var lite mer "springig" men lyssnade på mig och jag kunde vända bort om hemåt utan att jag fick en banan till häst. var mycket nöjd med hästen då jag inte hade så höga krav. tror jag måste gå tillbaka lite på vad jag vill kräva av honom. han har inte känts så positiv, AM hade även haft med sig ett rep som jag ska köpa och sen byta hake på. så ja kan träna honom från backen mer också! tror ja han kommer tycka är skoj :)

Sen skrittade vi av i skogen iallafall och när vi kom in till stallet så tog ja av han allt och satte på ett fleece täcke och sköjde av fötterna litegrann. mockade till honom och gjorde iordning betfor+vatten till falcon. Tog in honom i boxen och gjorde sen iordning allt annat! mockade åt Figge, gjorde mat, vatten till Figge etc.

Sen tog jag in Figge , gav dom andra två (Magge och Troy) em hö. borstade och gjorde iordning Figge, satte på brodd. när jag skulle ut med figge hade det ju blivit mörkt så fick ju sätta på reflexer på mig, hund (Palomo) och häst. Sen bortåt sjöviksvägen , börja trava lite märka att Palomo försvunnit, trodde han sprungit efter ett råddjur igen så visslade och ropade, sen ringde ja AM då hade han sprungit till stallet. han hade väll haft koncentrationen på annat håll när ja började trava sen va vi borta och då trodde han väll vi gått tillbaka till stallet eller nått, inte vet jag:P var glad att han inte sprungit bort iallafall. så jag och Figge traskade tillbaka och ut på gärdet och travade lite, gallopperade. blev lite hastigt och lustigt med figge, men han behövde ta det lite halvlugnt efter träningshelgen. (som ja kommer till när ja har lite bilder att visa).

Skrittade vi av tillbaka till stallet och kom in i stallet, tog av Figge alla saker och gjorde iordning honom. slänge till Falcon hans em hö och figge hade ja redan slängt in till. satte på vatten och sen gick jag in och drack en kopp kaffe med Bästaste Lisbeth och fick lite tjatat! Malin kom även in och fick prata av sig lite, trevligt!

Sen tog jag och Lisbeth in Troy och Magge när Mella var färdigskodd! och efter det kände jag att jag behövde komma hem så jag och Palomo tog mercan och drog hem:P kom hem till kottevägen och kände mig inget taggad för att vara kvar. så förberedde lite räkningar så dom blir betalda inatt när jag får pengar! och även pengar till Ruth efter helgens träningar som jag lovat så hon får dom imon :) 
Efter det åkte jag till där jag sitter nu, Säffel. tänkte jag och min käre hund skulle bli här ett par dagar. ska bli skönt att få umgås med mina bästa vänner. Sofia och Christine , mina stjärnor. ♥

haha, undrade varför jag kände mig så konstig! Men kom på att jag tog en citodon för en stund sen, så det är väll den som börjar verka. kände jag kunde gott ta mig en när jag haft så jävla ont i ryggen.

Nu sitter jag och Palomo och myser i lägenheten medans mina duktiga kusiner är nere i tvättstugan och tvättar :) Palomo ligger och tuggar på ett ben som han hade sparat här och jag, ja jag sitter ju här och lökar : )

Men nu mina kära vänner ska ja lägga ner.

kanske kommer en uppdatering snart igen, den brukar ju komma när man minst anar det ;)

Over And Out.


!!!

Har varit väldigt upprörd och förbannad idag. som tur är har jag jobbat så har inte hunnit tänka på det så mycket.. blir galen..

Men men. har som sagt jobbat idag, körde säffle också. Så fick full dag idag också :) ska jobba imon också, och är gud nådig så ger han mig bara 3-4 burar imon också ; ) men med min tur så får ja väll 5-6 haha.

åkte till stallet direkt efter jobbet förut iallafall och gjorde iordning all mat och mockade, Malin mockade iof åt mina, jag mockade åt Magge : ) Efter det åkte vi till säffle och hämtade upp småbröderna och sen till kasenberg till Linnea och C/O´s stall, Carina ville köpa min sadel efter att ha prövat den :) så blev ja av med den också! och gick lite + på kontot :P det är inte lätt o va arbetslös med 2 hästar, ny transport osv. hah. men förhoppningsvis går det runt iallafall och det är det viktigaste  :) Efter det körde vi hem pojkarna och sen drog vi till finserud på tävlingsmöte !

och nu sitter jag här, ska lägga mig nu så ja får sova ordentligt. känner mig inte riktigt kry och ska som sagt upp och jobba imon också!

Världens bästa Bonnie!

Over and Out.


vääntar

var klar redan vid 3 idag, eller ja redan och redan. men gotti iallafall. åkte ner till verkstaden och tvättade v70in som jag lovat för att jag fått låna den några gånger:P

imorgon ska jag och Malin till göteborg också! Ida kanske ville följa med också, hon skulle tydligen ha någon maskerad dräkt, inte vet jag :P

och nu börjar Ghost Whisperer ! nice skit det! gjorde nyss makaronisar och bacon, det va inget gött, men fick lite i magen iallafall. . osammanhängade  text, ja?

Förövrigt så va vi inne på finserud igår med Magge och FALCON. han va kanonduktig! skötte sig exemplariskt på och ur transporten och under resan! så nu blir det lastträning innan vi åker in igen så att han inte tror att det bara är att han ska ut och åka när han går på :) utan att det ska vara enkelt ibland också!

annars har jag väll inte så mycket att berätta ! planeringen hittills är ungefär

* Rida/Tömköra/köra Figge 4-6 dagar i veckan.

* Rida/tömköra Falcon 4-5 dagar i veckan.

* Träna för Camilla Toll den 20-21 november.

* Lastträna Falcon.

* Åka in med Falcon och rida i ridhuset 1 eller 2 gånger till i år.

* Eventuellt tävla på Finserud 4e december, men känns just nu inte så.

* jobba så mycket som jag får.



Over and Out.


RSS 2.0